Νέο βίντεο-σοκ με το μοιραίο χτύπημα του άτυχου εικονολήπτη από σαΐτα στην Καλαμάτα

33

Nέο βίντεο ντοκουμέντο όπου φαίνεται η σαΐτα που τραυματίζει μέχρι θανάτου τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη εν ώρα εργασίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο νέο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές μετά το δυστύχημα και αναταραχή που ακολούθησε. Ο άτυχος εργαζόμενος χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο του σαϊτοπολέμου την Κυριακή του Πάσχα.

Οι συλλήψεις

Η τραγωδία οδήγησε σε 7 συλλήψεις. Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline.gr , για η τραγωδία της Καλαμάτας που στοίχισε τη ζωή στον Κώστα Θεοδωρακάκη συνελήφθησαν ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι «Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη».

Οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός του μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, κατηγορούνται για το κακούργημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.