Νετανιάχου: «Δεν παραιτούμαι και ας κατηγορηθώ για διαφθορά»

140

Την κατηγορηματική του άρνηση να παραιτηθεί, ακόμη κι αν κατηγορηθεί για διαφθορά βάζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη τύπου από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ, πρώτον επειδή δεν υπάρχει τίποτα, δεύτερον, επειδή ο νόμος δεν με υποχρεώνει για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για σοβαρή ρωγμή στη Δημοκρατία του Ισραήλ.

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Απριλίου, οι αρχές έχουν στα χέρια τους πολλές υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του.

Ωστόσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που κληθεί από το Γενικό Εισαγγελέα για ακρόαση πριν τις εκλογές.

Όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα, με βάση το νόμο, δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα του ασκηθούν έντονες πιέσεις.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα αναμένεται τους επόμενους μήνες και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν κατηγορίες έχοντας νωπή λαϊκή εντολή.

Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία εις βάρος του, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου.

Την ίδια ώρα, μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μεταδίδουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να του απαγγελθούν κατηγορίες για μία από τις υποθέσεις όπου εμπλέκεται το όνομά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ