Τετάρτη
27 Οκτωβρίου 2021

Τι ετοιμάζει ο Ken Block με την Audi;

Ο Αμερικανός οδηγός αγώνων και γνωστός… petrolhead θα δημιουργήσει νέα project με ηλεκτρικά οχήματα από τη γερμανική μάρκα

Αυτοκίνητο

Υποσχέσεις για εντυπωσιακά project δημιουργεί η συνεργασία του Ken Block με την Audi.

Ο διάσημος Αμερικανός οδηγός αγώνων, που είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τα video της σειράς Gymkhana, επισκέφθηκε την έδρα της Audi Sport και είδε από κοντά αυτοκίνητα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αγωνιστικής ιστορίας της μάρκας.

«Η Audi είναι η μάρκα που έδωσε τη σπίθα για το πάθος μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο και μαζί θα δημιουργήσουμε καινοτόμα project, πιέζοντας τα όρια της ηλεκτροκίνησης», σχολίασε ο 53χρονος Αμερικανός.

Ο Ken Block είχε την ευκαιρία μάλιστα να οδηγήσει ορισμένα από τα πλέον εμβληματικά αγωνιστικά της γερμανικής εταιρείας, όπως το Audi Sport quattro S1, το Audi V8 quattro του DTM, αλλά και το πρωτότυπο e-tron Vision Gran Turismo. Παράλληλα, δοκίμασε και το ισχυρότερο ηλεκτρικό παραγωγής της Audi, το RS e-tron GT.

Πώς όμως ένας petrol head όπως ο ίδιος, πείστηκε να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση;

«Είναι το μέλλον. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν ένα άλμα για την κοινωνία, ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων και ο πλανήτης να γίνει ένα καλύτερο μέρος για να ζεις. Τα πλεονεκτήματά τους όμως δεν σταματούν εδώ. Έχουν να κάνουν και με τις επιδόσεις. Λατρεύω ό,τι με κάνει να κινούμαι πιο γρήγορα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το καταφέρνουν. Όσον αφορά τον ήχο τους, τα παιδιά μου δεν τα απασχολεί. Θεωρούν τον ήχο τους το ίδιο ενδιαφέρον όπως αυτόν από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Tags: kenblock, audi

Διαβάστε ακόμη