Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Δέκα μίλια από την Κρήτη έφτασαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε χάρτη στους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών.

Ελλάδα

Για το πρόσφατο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας στην Κρήτη ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε χάρτη με τη παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Ερμηνεύοντας αυτή τη νέα όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας, οι διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι η Τουρκία θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν. 

Ωστόσο, εκτίμησαν ότι πρόκειται για μια λάθος θεώρηση των πραγμάτων και υπενθύμισαν ότι Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Φόρτωση άρθρων...