Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Πολλά προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» (Photos, Live)

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας. Πλημμύρισαν οι γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο και διεκόπη το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια. Ποτάμια οι δρόμοι. Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Φλώρινα.

Επελαύνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τις έντονες βροχοπτώσεις. Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Αττική, τη Μεσσηνία, την Κεφαλονιά και άλλες περιοχές της χώρας. 

Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. 

Ακόμα, πλημμύρισαν η Ιερά Οδός και η Πανόρμου από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικά, στο ρεύμα της Πανόρμου προς την οδό Αλεξάνδρας τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ ταλαιπωρία υφίστανται και οι πεζοί.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στις οδούς Τζαβέλα και Σκυλίτση στο ύψος της παλαιάς παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά. Λόγω της συσσώρευσης υδάτων σταμάτησε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού. 

Παρόμοια εικόνα και στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα. 

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Καλλιθέα, Παγκράτι και Κεραμεικό.

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Πανόρμου

Ακόμα, πλημμύρισαν η Ιερά Οδός και η Πανόρμου από τις έντονες βροχοπτώσεις. 
Ακόμα, πλημμύρισαν η Ιερά Οδός και η Πανόρμου από τις έντονες βροχοπτώσεις. 
Ακόμα, πλημμύρισαν η Ιερά Οδός και η Πανόρμου από τις έντονες βροχοπτώσεις. 

ΗΣΑΠ: Πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο - Διακόπηκε το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ήδη, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρος-Ομονοια , ενώ πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στον σταθμό για άντληση των υδάτων.

Προβλήματα υπάρχουν και στο Τραμ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής: (Πλάτων) Κασομούλη - Πικροδάφνη, (Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,
(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη - ΣΕΦ.

Μήνυμα από το 112 στην Αττική

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Αττικής συνιστώντας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επελαύνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και σε Μεσολόγγι.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση, η οποία είναι μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, σε περιοχές της Μακεδονίας έπεσε ακόμα και στους 3 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα  αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας: 

Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ιερά Οδό

Επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα
Επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα
Επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα
Επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα

Χείμαρροι οι δρόμοι σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη

Προβλήματα έχουν προκληθεί στα βόρεια προάστια της Αθήνας από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει τη χώρα. 

Οι ισχυρές καταιγίδες το πρωί μετέτρεψαν πολλούς δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.

Στην Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία και την Εκάλη σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα αυτοκίνητα κινούνται με ιδιαίτερη δυσκολία. Το ύψος του νερού είναι τέτοιο που τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία και με πολύ μικρές ταχύτητες. 

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» και θα «σφυροκοπά» τη χώρα μέχρι και αύριο, Παρασκευή.

Χείμαρροι οι δρόμοι σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Φλώρινα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έκανε την εμφάνισή της στη Φλώρινα, καθώς έπεσαν τα πρώτα χιόνια.

Το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Βίγλα, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές στα ορεινά του νομού έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ καταγράφονται αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neaflorina.gr.

Στα υπόλοιπα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας βρέχει, σχεδόν ασταμάτητα, από την Τετάρτη.

Χιόνισε στη Φλώρινα
Χιόνισε στη Φλώρινα
Χιόνισε στη Φλώρινα

 

Χιόνισε στη Φλώρινα

Στα δύο κόπηκε ο Πόρος Κεφαλονιάς

Το χωριό Πόρος Κεφαλονιάς είναι κομμένο στα δύο λόγω υπερχείλισης ρέματος. 

Στα δύο κόπηκε ο Πόρος Κεφαλονιάς
Στα δύο κόπηκε ο Πόρος Κεφαλονιάς

Στη Θεσσαλονίκη έπεσε δέντρο στην πλατεία Άθωνος στο κέντρο της πόλης.

 

Ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμάτα 

Στο μεταξύ, σε ποτάμι μετατράπηκε το πρωί η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού στο κέντρο της Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, το νερό δημιούργησε πρόβλημα στη διέλευση οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με συγκέντρωση υδάτων έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (Κρήτης, Φαρών κ.α.)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πασαλιμάνι: Αυτός είναι ο άτυχος αστυνομικός που καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά - Συμπλήρωνε μεροκάματο

Ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος ήθελε να συμπληρώσει το μεροκάματο του δουλεύοντας σε φορτηγό, είναι ο νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...