Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προ των πυλών – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν πρώτες

Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα - Θα λειτουργήσουμε προληπτικά, λέει ο Χρ. Στυλιανίδης

Ελλάδα

«Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι «μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας».

Ο κ. Στυλιανίδης προχώρησε σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος», που αναμένεται από απόψε το βράδυ και θα χτυπήσει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο ίδιος έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες, προαναγγέλλοντας ότι αυτές θα αποσταλούν και με το 112 εφόσον χρειαστεί.

Επιπρόσθετα έκανε αναφορά στις ενέργειες που λαμβάνει η κεντρική διοίκηση σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. «Ενεργούμε προληπτικά, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφύγουν υπόγεια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας», τόνισε.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σημειώνεται ότι από τη νύχτα, σήμερα Τετάρτη προς αύριο Πέμπτη, και από τα δυτικά θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σημειώνεται ότι από τη νύχτα, σήμερα Τετάρτη προς αύριο Πέμπτη, και από τα δυτικά θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.
  • Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
  • Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.
  • Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη Ρομά από του Ρέντη μέχρι τα Πατήσια - Τραυμάτισαν αστυνομικό για να μην συλληφθούν

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/4) στην περιοχή του Ρέντη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν...

Σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενοι διακινούσαν ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές νέων Αυλώνα (εικόνα)

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, ανάμεσά τους ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και δύο κρατούμενοι, για διακίνηση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών στις φυλακές νέων Αυλώνα προχώρησαν αστυνομι...

Φόρτωση άρθρων...