Παρασκευή
12 Αυγούστου 2022

Ιδού πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να «κοντύνει» τον Πιερρακάκη

Απόψεις Χρήστος Υφαντής

Τελικώς, δεν γνωρίζω αν το έχετε καταλάβει, αλλά το ζήτημα είναι «ο Χώρος». Όχι αυτό που λέμε «ο ζωτικός χώρος», αλλά ένας άλλος «Χώρος», με «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση», που είναι και μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Αυτός ο «Χώρος» είναι το πεδίο σπουδών της κυρίας Μάγκυς (από το Μαργαρίτα;) Δούση, την οποία ο κ. Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε στη θέση του «αντί-Πιερρακάκη» στον τελευταίο ανασχηματισμό των «χρεώσεων των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ».

Η κυρία Δούση έχει και ένα άλλο προσόν για να παίξει τον ρόλο για τον οποίο την προορίζει ο «κάθε εκατό χρόνια ηγέτης»: έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην «Μεγάλη του Γένους Σχολή», ελληνιστί «Πάντειος», άρα έχει λάβει όλη την προβλεπόμενη πολιτική παιδεία στην επίσημη κούτβα της ελληνικής αριστεράς.

Η ίδια η κυρία Δούση (αυτή τα λέει) «στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τη διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών (;), αλλά και με την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών», δηλαδή είναι ένας θηλυκός Ιάσονας και μας το κρατούσε κρυφό τόσα χρόνια…

Βεβαίως, τι ακριβώς εννοεί με «την διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών» και με «την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών» δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί, η δεύτερη ενασχόληση της κυρίας Δούση μπορεί να περιλαμβάνει και συμφωνίες για σπίτια στην Παπαδημούπολη, η πρώτη ασχολία της είναι κομματάκι προβληματική, σκέφτομαι μήπως άλλα ήθελε να γράψει, επειδή «η διαχείριση» έχει πολλές ερμηνείες, κάποιες από αυτές εξαιρετικά περίεργες κι οι μέρες που σέρνονται βουβές…

Με όλα αυτά τα προσόντα η κυρία Μάγκυ Δούση, την οποία δεν περιελάμβανε η ανακοίνωση του think tank του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ στις 23 Νοεμβρίου 2021, ίσως την ξέχασαν οι άνθρωποι πάνω στην τούρλα του Σαββάτου, αναλαμβάνει (για να ανακοινωθεί σημαίνει πως δέχτηκε) να «κοντράρει» τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην διαχείριση της Ψηφιακής Πολιτικής.

Α, να μην το ξεχάσω: Η κυρία Δούση «έχει σταδιοδρομήσει στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας ως στέλεχος επιχειρήσεων, αλλά και ως ελεύθερη επαγγελματίας» (αυτή τα λέει). Τα περί «προσφύγων και μεταναστών» ήταν ασχολίες της στο παρελθόν, last year που λένε κι οι πληροφορικάριοι σαν τον Πιερρακάκη.

Το διαβάζεις και αναρωτιέσαι (πρώτη αντίδραση) «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;». Ακολουθεί ένα «που πας ξυπόλητη στ' αγκάθια;» και άλλες ανάλογες αναρωτήσεις, αλλά από την άλλη αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ «βρέθηκε κάτοικος αυτής της χώρας να κοντράρει πολιτικά τον Πιερρακάκη και έχει σώας τας φρένας» δεν είναι καθόλου απίθανο να ανακαλύψεις πως η κυρία Δούση είναι η ευτυχέστερη πολιτικός αυτής της χώρας.

Ο λόγος; Ανακάλυψε το καλύτερο πολιτικό όχημα για να ξεφύγει κάποιος από την απόλυτη αφάνεια και να γίνει νοματαίος… Ο ρόλος του «αντί-Πιερρακάκη» είναι από μόνος του ο πιο αβανταδόρικος για να απαγκιστρωθεί κάποιος από την γκρίζα κακομοιριά του πολιτικού σκηνικού, από τις καθιερωμένες και γραφικές αντιπαραθέσεις, από την κομματική μονομανία και αν είναι κομματάκι έξυπνος να χρησιμοποιήσει τον τεράστιο πολιτικό όγκο του «αντιπάλου του», δηλαδή του Κυριάκου, για να το μάθει σε ένα απόγευμα μέσα ολόκληρη η χώρα.

Στοιχειώδης εξυπνάδα χρειάζεται να αποφασίσεις να γίνεις «της προσκολλήσεως» στον Κυριάκο, να βρίσκεσαι πάντα «δίπλα του» έτοιμη, βαμμένη, χαμογελαστή, να μην κάνεις σχεδόν τίποτε, απλώς να λες από καιρού εις καιρόν μια εξυπνάδα για την ταξική δομή της καπιταλιστικής ψηφιοποίησης, πρώτη μούρη παντού θα είσαι, όλοι θα ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν «ποια είναι αυτή που έκανε την αποκοτιά να κοντράρει τον Πιερρακάκη», πολύ περισσότερο ποια είναι αυτή «που ο Τσίπρας προορίζει για Πιερρακάκη στη θέση του Πιερρακάκη» …

Μη σου πω να ξεκινήσεις τη θητεία σου με μια επίσκεψη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, είναι ευγενής άνθρωπος ο Κυριάκος, καλό και από καλό σπίτι παλικάρι, θα δεχθεί να εξηγήσει τι ακριβώς κάνει στο Υπουργείο, εδώ τα εξήγησε στα αμερικανάκια του Μπάιντεν στη Μάγκυ θα κωλώσει; Θα κεράσει και γλυκάκι βύσσινο!

Με τούτα και μ' εκείνα ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρήκε αντίπαλο! Μεγάλη υπόθεση! Τρία χρόνια τώρα κανένας δεν τόλμησε να σταθεί απέναντι του, ούτε να τον κοιτάξει κατάματα, έπρεπε να ανακαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας, με την έμπνευση του «κάθε εκατό χρόνια ηγέτη» τη Μάγκυ Δούση για να λυθεί ο τελευταίος γρίφος της ελληνικής πολιτικής σκηνής, «ποιος θα παραστήσει τον αντί- Πιερρακάκη»…

Πλέον, σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι μπορούμε να βαδίσωμεν προς τας εκλογάς!

Υ.Γ.: Κάτι Χάρβαρντ-ια και κάτι Μ.Ι.Τ.-ιά μην τα πάρει υπόψη της, δεν υπάρχει λόγος, μαϊμούδες είναι, έτσι τα λέει ο Πιερρακάκης για να κάνει τον καμπόσο και να ψαρώνουν οι συνομιλητές του, ρώτησε η Αλεκάρα ο Φλάμπυ με το φραπόγαλο στο χέρι στη γραμματεία και στις δύο σχολές και δεν τον ήξεραν, ούτε τον είχαν ακούσει ποτέ.

Να δεις που αυτός ο Νίκος ο Δημάκης που τον κουβαλάει συνέχεια μαζί του θα τα έχει μαϊμουδιάσει, τον έχω ικανό για όλα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένας νέος όρος δεν θα σώσει τις γυναίκες

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σοβαρό. Και όσοι το προσεγγίζουν με την αντίληψη ότι τάχα αρκεί να περιβληθεί νομική ισχύ ο όρος «γυναικοκτονία», φοβάμαι ότι στρουθοκαμηλίζουν. ...

Οι γνωστές άγνωστες εστίες έντασης

Η ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες, βιώνει τη διόλου αξιοζήλευτη εμπειρία, μιας συντελούμενης παγκόσμιας αντιπαράθεσης. Η αρχή έγινε με τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι συνέ...