Πέμπτη
21 Οκτωβρίου 2021

Όταν τα αμερικανικά F-15 προσγειώθηκαν στη Λάρισα

Tο τελευταίο διάστημα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στη Σούδα και πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη στα πλαίσια του εορτασμού για 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Παρασκήνιο

Θα σας πάω  εκεί όπου κτυπά η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, απ΄όπου πριν από λίγες ημέρες προσγειώνονταν το ένα μετά το άλλο τα F-15 της USAF, που πραγματοποίησαν ασκήσεις με τα ελληνικά F-16 υπό την επωνυμία «Castle Forge». Ήταν εντυπωσιακά τα αμερικανικά F-15 έτσι όπως ήταν παρατεταμένα στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου, έτοιμα να συνεργαστούν όχι μόνον με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και με τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Ήταν μια άσκηση που σχεδίασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στα πλαίσια της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι η παρουσία αμερικανικών αεροσκαφών στην 110 Πτέρυγα Μάχης ενόχλησε τους Τούρκους και τα τουρκικά ΜΜΕ αφιέρωσαν πολλά άρθρα και αναλύσεις του τύπου «γιατί οι προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα F-15;», όπως μετέδωσε το CNN Turk. Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει οι γείτονές μας, όπως με πληροφορούν από το ΓΕΕΘΑ να συνηθίσουν την συχνή παρουσία αμερικανικών αεροπλάνων στην Ελλάδα, ιδίως τώρα με την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανώς με αρκετή δόση συνωμοσιολογίας, «ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι διαφορετικός από αυτόν των ΗΠΑ. Ο ελληνικός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα αεροπλάνα στάλθηκαν στη χώρα για κάτι περισσότερο από ασκήσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με τον ελληνικό στρατό για αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία και επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα”. Μάλιστα, επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα στάλθηκαν στην Ελλάδα λίγο πριν από την ανανέωση της τρέχουσας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Διαβάστε ακόμη

Ο Κεγκέρογλου κατέθεσε τις υπογραφές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ- Πόσες συγκέντρωσε

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές. Α...