Πέμπτη
21 Οκτωβρίου 2021

Ούτε Προοδευτική, ούτε... Συμμαχία

Παρασκήνιο

Επανέρχομαι στο μεγάλο... ξήλωμα των «ΠΑΣΟΚων» και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων».

Βλέπετε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήσει εκτός νυμφώνος μόνο τους «Γεφυροποιούς» της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά όλα τα στελέχη εκείνα που για... τα μάτια τους μόνο (και κυρίως για τα μάτια κάποιων αθώων κεντροαριστερών ψηφοφόρων...) είχε συστήσει την περίφημη «Προοδευτική Συμμαχία».

Αυτό το κατάλαβαν όταν έμαθαν, από τα ΜΜΕ, για την εμπιστευτική μάζωξη, προ δέκα ημερών, στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια, που έγινε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα.

Βλέπετε, εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πολιτικός «μέντοράς» του (που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση μαζί του, αλλά αυτά θα τα πούμε αργότερα...) είχαν καλέσει στελέχη που ανήκουν στις τρεις βασικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συν... τον Ραγκούση.

Απουσίαζαν, όμως, όλοι όσοι είχαν... συγκροτήσει την Προοδευτική Συμμαχία: για παράδειγμα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και γενικώς ό,τι έχει απομείνει από την ΔΗΜΑΡ έμαθαν την σύναξη πίνοντας τον καφέ τους και διαβάζοντας ενημερωτικές ιστοσελίδες. Το ίδιο ισχύει και για την «ενωτική πρωτοβουλία» που είχε κάνει την περίφημη εκδήλωση στο «Κάραβελ» και έκτοτε έμειναν γνωστοί ως... «καραβελιστές»: Στέφανος Τζουμάκας, Γιάννης Ματζουράνης κ.α. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επίσης δεν είχε κληθεί –καίτοι πάει καιρός που ο Κουρουμπλής σταμάτησε να θεωρείται «τασάρχης» ή «ομαδάρχης» ή, τελοσπάντων, υπολογίσιμος παράγοντας...

Καλά, για εκπρόσωπο από την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη ούτε λόγος –«ας αποφασίσει η Λούκα με ποιο κόμμα είναι και τί θέλει να κάνει στη ζωή της και μετά μιλάμε», όπως είπε σκωπτικά στο «Αγκίστρι» εις εκ των «υπασπιστών» του προέδρου.

Με άλλα λόγια, στο σπίτι του Φλαμπουράρη δεν είχαμε απλώς μία σύναξη, αλλά την επιβεβαίωση ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η... Κουμουνδούρου και όλοι οι άλλοι περιλαμβάνονται στη φράση «και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις». 
 


Διαβάστε ακόμη