Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά του κορωνοϊού με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Πλανήτης

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορωνοϊού, το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%. Αυτό είναι το δεύτερο χάπι κατά της Covid-19, κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για το δεύτερο αντι-ιικό χάπι που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης μετά τη χθεσινή έγκριση από το αρμόδιο βρετανικό φορέα του χαπιού της επίσης αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck (MSD στον υπόλοιπο κόσμο).

Η Pfizer μετά τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα σκοπεύει να καταθέσει αίτημα αδειοδότησης του σκευάσματος στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «το ταχύτερο δυνατόν», όπως ιδία αναφέρει.

«Τα σημερινά νέα συνιστούν πραγματικά, αλλαγή του παιχνιδιού στις παγκόσμιες προσπάθειες για την ανάσχεση της πανδημίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Pfizer.


«Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως εφόσον το χάπι μας λάβει έγκριση από τις διαπιστευμένες αρχές, θα έχει τη δυναμική να σώσει ζωές ασθενών, να μειώσει τη θνησιμότητα από μολύνσεις κορονοϊού και να μειώσει, επίσης, μέχρι και εννέα στις δέκα νοσηλείες», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, επικεφαλής της Pfizer.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί - Έρευνα κατά της συζύγου του για διαφθορά

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία είναι πιθανό να οδηγήσει σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη με ε...

Τουρκία: Συνελήφθησαν εργαζόμενοι σε φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης για τρομοκρατική δραστηριότητα

Οκτώ δημοσιογράφοι και τουλάχιστον εννέα Τούρκοι που εργάζονται σε φιλοκουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Τουρκίας την Τρίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Φόρτωση άρθρων...