Νικαράγουα: Γεννήθηκε η πρώτη λευκή τίγρη της Βεγγάλης (Photos)

144
Νικαράγουα: Γεννήθηκε η πρώτη λευκή τίγρη της Βεγγάλης

Η πρώτη λευκή τίγρης της Βεγγάλης γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στη Νικαράγουα.

Το θηλυκό κουτάβι, που ονομάζεται Nieves (Χιόνι) μεγαλώνει η γυναίκα του υπεύθυνου του ζωολογικού κήπου, αφού το απέρριψε η μητέρα του.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Εδουάρδο Σακάσα, είπε ότι η Nieves, η οποία είναι μιας εβδομάδας, ήταν η πρώτη λευκή τίγρη της Βεγγάλης που γεννήθηκε στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Ο Εδουάρδο Σακάσα είπε ότι η μητέρα, μια κιτρινόμαυρη τίγρη της Βεγγάλης που διασώθηκε από τσίρκο πριν από πέντε χρόνια, δεν μπορούσε να παράγει γάλα για να ταΐσει τη Nieves.

Έτσι η σύζυγος του Εδουάρδο Σακάσα, η Μαρίνα Αργιέλο, είπε ότι ταΐζει τη Nieves με ζεστό γάλα κατσίκας κάθε τρεις ώρες.

Πού οφείλεται το λευκό χρώμα

Το λευκό χρώμα είναι το αποτέλεσμα ενός υπολειπόμενου γονιδίου. Η μητέρα της Nieves, Νταλίλα, ήταν γνωστό ότι έφερε το γονίδιο, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα της, μια λευκή τίγρη της Βεγγάλης.

Βρίσκονται τώρα αποκλειστικά σε προγράμματα αιχμαλωσίας αναπαραγωγής όπου μερικές φορές διασταυρώνονται για να διατηρήσουν το χαρακτηριστικό χρώμα της γούνας.

Ωστόσο, μια σειρά από λευκές τίγρεις που βρέθηκαν σε ζωολογικούς κήπους έχουν προβλήματα υγείας - πιθανώς ως αποτέλεσμα της επιλεκτικής αναπαραγωγής - όπως προβλήματα όρασης και παραμορφώσεις, σύμφωνα με το BBC.

Η Nieves δεν θα είναι η μόνη λευκή τίγρη στον ζωολογικό κήπο κοντά στην πρωτεύουσα, Μανάγκουα.

Τον Μάιο του 2019, ο Εδουάρδο Σακάσα καλωσόρισε τους Όσμα και Χαλίμ, δύο κουτάβια λευκές τίγρεις που δωρίστηκαν από έναν ζωολογικό κήπο στο Μεξικό.