Νωρίς το πρωί, Σταϊκούρας, Κικίλιας και Άδωνις στα γραφεία τους: «Ούτε μέρα χαμένη»

25

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που έφτασε σήμερα το πρωί στο υπουργείο του.

Στις 07:08 πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας. Λίγα λεπτά αργότερα στο υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος στο υπουργείο χαιρέτισε όλους τους υπαλλήλους, από την είσοδο του κτιρίου μέχρι και το γραφείο του. Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι του ανέφεραν ότι είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.

Ευδιάθετος έφτασε στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα πάει διακοπές.

«Πρώτη μέρα στη δουλειά, δεν αφήνουμε μέρα χαμένη. Τα καθήκοντα είναι πολλά και πολυσύνθετα. Υπάρχουν έτοιμα νομοσχέδια από την προηγούμενη Κυβέρνηση που τα μελετάμε ένα προς ένα, δεν απαξιώνουμε τίποτα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Σε ερώτηση για την συνάντηση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως έγινε μία πρώτη ενημέρωση για να ξεκολλήσει το έργο.

Στο υπουργείο Υγείας έφτασε στις 07:48 το πρωί ο νέος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν εκτός του υπουργείου τις προτεραιότητες που υπάρχουν από εδώ και στο εξής.

«Εγώ έπαιξα μπάσκετ, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα. Αθλημα συνεργασίας. Ετσι και εδώ θα συμβάλουμε όλοι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ απαρίθμησε τις θέσεις του οι οποίες είναι: Πρώτα ο άνθρωπος, μετά οι νοσηλευτές, μετά το ιατρικό προσωπικό και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Οπως συνέχισε ο νέος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας οι στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Υγεία είναι «μικροί και συγκεκριμένοι. Είναι μικρέ μάχες που πρέπει να δοθούν». Παράλληλα επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι θα επισκεφτεί όλες τις νοσοκομειακές δομές της χώρας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας ήταν ο τρίτος κατά σειρά υπουργός που πήγε για πρώτη φορά στο υπουργείου του. Είχαν ακολουθήσει νωρίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών και ο Αδωνις Γεωργιάδης αντίστοιχα στο Ανάπτυξης.