Νουί (ΕΚΤ): Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (Video)

118

Μηνύματα για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί.

To στέλεχος της ΕΚΤ, μίλησε στον Alpha για τα "κόκκινα" δάνεια, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος» είπε χαρακτηριστικά η Ντανιέλ Νουί σε συνέντευξή της στον Αlpha υπογραμμίζοντας ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Προφανώς η καθοριστική στιγμή θα είναι τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος, το οποίο έρχεται σύντομα και αν η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» σημείωσε.

Σύμφωνα με την Νουί οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν λύσεις για να καταστούν βιώσιμα ορισμένα δάνεια και έστειλε μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι αυτές θα είναι καθοριστικές για το τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος.

Οι δηλώσεις της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού έγιναν μετά την ολοκλήρωση του της διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, η επόπτης όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών είπε ότι οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν λύσεις για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια και να γίνουν βιώσιμα, να ξεχαστεί ένα κομμάτι του δανείου και το υπόλοιπο να μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος εμπρός, επισήμανε και προσέθεσε πως είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται από αρκετές χώρες και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα.