Ντόρα:«Πρώτη φορά πρωθυπουργός εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν»(Video)

113
Αιχμές της Μπακογιάννη κατά Τσίπρα

«Αυτήν την εικόνα υπουργικού συμβουλίου δεν την έχω ξαναδεί. Να λέει ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Άμυνας ότι βλάπτει τη χώρα. Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει. Και σε τέτοια θέματα δεν λες ότι σου κατέβει. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα μιλάς ως υπουργός Άμυνας και έχεις υποχρέωση να ακολουθείς μία πολιτική», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

«Αδικούμε τη λέξη τσίρκο όταν αναφερόμαστε σε αυτήν την εικόνα. Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν. Το έχετε ξανακούσει αυτό από πρωθυπουργό να επευθύνεται στους υπουργούς του ότι δεν θα τον ρίξουν;», αναρωτήθηκε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κατάσταση του Καμμένου είναι θλιβερή που λέει ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση. Πρακτικώς, πολιτικώς και ηθικώς, αν άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης. Πιστεύω ότι ο Καμμένος θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ότι δεν κατάλαβε και να προσπαθήσει να κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας», πρόσθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός.

«Τι σημαίνει όμως αυτό για τη χώρα; Μια χώρα που δεν μπόρεσε να βγει στις αγορές, έχει επιτόκια στο 4%, μια χώρα που ο κ. Σταθάκης ανακοινώνει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, και μία χώρα που συμβαίνουν όλα αυτά. Σήμερα άρχισε το πετρέλαιο θέρμανσης 20% περισσότερο από πέρυσι.

«Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ένα ενδεχόμενο είναι να περάσει ο Ζάεφ τις συνταγματικές αλλαγές, και από εκεί και πέρα να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όπου εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οι 151 που θα την στηρίξουν. Υπάρχει και η περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία, οπότε ξαναρχίζουμε από την αρχή. Η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από την αρχή, αλλά με δυσκολότερους όρους», συμπλήρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ακόμα, η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Δύο είναι οι αποσταθερωτικοί παράγοντες. Καταρχάς είναι μία πολυεθνική χώρα. Εμείς είμαστε 87% Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι. Είμαστε μια ομοιογενής χώρα. Έπρεπε να μείνουμε έξω από τα ταυτοτικά θέματα.

Και εγώ θα ήθελα να δω, υπό προϋποθέσεις τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ. Και για την ίδια τη σταθερότητα της χώρας. Μπήκαμε σε μία λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης. Όταν άκουσα σαν πρόταση τη δημοκρατία του Ίλιντεν είπα ότι ο Κοτζάς δεν έχει αίσθηση της Ιστορίας.

Το Βουκουρέστι ήταν η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να τα παίξουμε όλα και να πούμε ότι αν δεν δεχθούν το όνομα να μην μπουν στο ΝΑΤΟ. Δεν υπήρε θέμα να κάνουμε εκεί διαπραγμάτευση. Η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι δεν επέτρεπε σοβαρές ελπίδες επίλυσης του θέματος αυτού».