Ο Αλέξης δοκίμασε το εμβόλιο που δεν έχει... ανακαλυφθεί ακόμα

606

Ο λόγος του μελίρρυτος. Πολύ γλυκός. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του στάζει μέλι. Άλλωστε είναι πασίγνωστο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έχει διαβάσει Αριστοτέλη, σύμφωνα με τον οποίο, ο λόγος της αρχαίας τραγωδίας είναι ''ηδυσμένος''.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Ήδυσμα, λέγεται το καρύκευμα που βάζουμε στο φαγητό για να γίνει νόστιμο. Ας παρακάμψουμε όμως, τα έργα που μας άφησε ο μέγας των φιλοσόφων Αριστοτέλης, τα οποία είναι αμέτρητα (φιλοσοφικά, πολιτικοοικονομικά, μαθηματικοφυσικά, φυσικοιστορικά) και ας επανέλθουμε στην πεζή πραγματικότητα, που έχει σχέση με το εμβόλιο για την προστασία από τον κορωνοιό.

Την Τρίτη ήταν η σειρά του... τέως και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να μεταβεί στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να εμβολιαστεί και να προστατευθεί από τον ιοβόλο COVID 19.

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία ο Αλέξης, επειδή δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί ως αρνητής του εμβολίου, λόγω της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, του πρώτου- και σημαντικού- βήματος για την απελευθέρωση από την μέγγενη του θανατηφόρου ιού, κάθισε αμήχανα στην… ηλεκτρική καρέκλα και απεδέχθη το ''κέντρισμα'' από τη νοσηλεύτρια.

Το θέμα, ίσως να μην είχε τόσο ενδιαφέρον και να εθεωρείτο απλή ρουτίνα, εάν δεν είχαν προηγηθεί, δηλώσεις του Τσίπρα, στη Βουλή στις 2 Νοεμβρίου (πριν δηλαδή από 50 ημέρες) και εάν δεν επαναλάμβανε για μια ακόμη φορά τον εχθροπαθή εαυτό του, κάνοντας δηλώσεις μετά τον εμβολιασμό του.

Θυμίζουμε ότι στη Βουλή ο... τέως κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι πουλάει ελπίδα (πραγματικά καινοφανής άποψη γιατί δεν είδα σε κανένα παζάρι αλισβερίσι με... ελπίδα), για να συμπληρώσει με μια τεράστια εσκεμμένη διαστρέβλωση πως ''έχει εξασφαλίσει (η κυβέρνηση) και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που ακόμα δεν έχει… ανακαλυφθεί''.

Έκανε αυτή την δήλωση, την ώρα που βρισκόταν σε τελικό στάδιο, από μεγάλες εταιρείες, οι έρευνες για το εμβόλιο.

Μπορεί η κομματική εμπάθεια να προκαλεί τύφλωση, όμως και σε αυτήν την περίπτωση ο Αλέξης για μια ακόμη φορά, φάνηκε ανακόλουθος, γιατί δύο μήνες μετά ο ίδιος εμβολιάστηκε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο εμβολιασμός ήταν... εικονικός, εάν δεν υπήρχε η φωτογραφία (ο... τέως αρνήθηκε την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων) που έδειχνε τον Αλέξη καθισμένο με περισσή άνεση στην... ηλεκτρική καρέκλα του Ευαγγελισμού).

Και κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Τσίπρας- όπως συνήθως κάνει- έστειλε ένα μήνυμα... αισιοδοξίας, για την αποκαθήλωση του κορωνοιού λέγοντας επί λέξη: ''Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από την διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και στον εμβολιασμό''.

Είπε και διάφορα άλλα εναντίον της κυβέρνησης. Άλλα τέτοια έχουμε ξανακούσει πάμπολλα και σε διάφορες εκδοχές. Σημασία- και μεγάλη μάλιστα- έχει, ότι ο Αλέξης διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, ότι το εμβόλιο υπάρχει και θα βοηθήσει ώστε να τελειώσει η πανδημία. Κι αυτό είναι ένα κέρδος. Μην τα απαιτούμε κι όλα από τον Αλέξη... Άλλωστε είναι ένας πολιτικός ''περιορισμένης ευθύνης''.