Ο Ανασχηματισμός και οι διακοπές του Πρωθυπουργού και της Προέδρου

171

Τον Αύγουστο  έχουν προγραμματίσει διακοπές οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, οποίος δήλωσε πως εφέτος θα πάει διακοπές.

Το ζητούμενο είναι ότι πότε θα πάει; Εάν πάει στις 7 ή στις 9 Αυγούστου, όπως ορισμένοι καλά πληροφορημένοι λένε, τότε έχει το χρονικό περιθώριο να κάνει τον ανασχηματισμό στις αρχές Αυγούστου.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μαθαίνω για παράδειγμα, αναφέρει ο Βηματοδότης, ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει προγραμματίσει ολιγοήμερες διακοπές στη Νάξο. Η Πρόεδρος αναχωρεί το Σάββατο και θα παραμείνει εκεί έως τις 14 Αυγούστου.

Σημαίνει τίποτα αυτό; Απολύτως τίποτα. Εάν χρειαστεί θα επιστρέψει στην Αθήνα. Το Δεκαπενταύγουστο πάντως η κυρία Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στη Μυτιλήνη για την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και συγκεκριμένα στην Παναγιά Αγιάσου. Στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Αμέσως μετά επιστρέφει στην Αθήνα.

Συνεπώς εάν δεν θα γίνει ο ανασχηματισμός στις αρχές Αυγούστου, τότε θα γίνει στο τελευταίο 15νθήμερο Αυγούστου ή, όπως προαναφέραμε στις αρχές Σεπτεμβρίου.