Ο Αρβανίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή μέσω της ΕΡΤ (Video)

130
Ο Αρβανίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή μέσω της ΕΡΤ

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι ο δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης.

Η ανακοίνωση των πρώτων 16 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του δημοσιογράφου στην ΕΡΤ.

Ο Κώστας Αρβανίτης συνδέθηκε με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι πρώτοι 16 υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο δημοσιογράφος με τον οποίο συνδέθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι υποψήφιος.

Συγκεκριμένα όταν ο Κώστας Σκούρας ξεκίνησε να ανακοινώνει τα πρώτα 16 ονόματα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, έφτασε και στο όνομα του Κώστα Αρβανίτη. «Τώρα πώς να το πω για σένα;» αναρωτήθηκε για να πάρει την απάντηση του παρουσιαστή «άστα να πάνε στο διάολο».

Ο ακριβής διάλογος έχει ως εξής:

-Τώρα για σένα δεν ξέρω πώς να το αναφέρω. Να πω συγχαρητήρια;

-Άστα να πάν' στον διάολο...

-Κώστας Αρβανίτης

-Εντάξει, πάμε παρακάτω...

Στη συνέχεια ο Κώστας Αρβανίτης ανέφερε ότι γνώριζε, βεβαίως, το θέμα εδώ και μέρες. «Δέχθηκα την πρόταση και πήρα την επίπονη απόφαση», είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Και αμέσως αποχώρησε από την εκπομπή, λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την παρουσίαση, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή.

«Το ήξερα εγώ από προχθές ότι θα γίνει αυτό. Εγώ θέλω εδώ να τη διακόψουμε την κουβέντα αυτή και να τη συνεχίσετε σε πέντε λεπτά. Και θα το καταλάβεις γιατί. Γιατί δεν μπορείς να κρατάς δημόσιο χώρο όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση, και ήταν πολύ επίπονη, ζόρικη απόφαση και για μένα, το αποδέχθηκα, ευχαριστώ πάρα πολύ τους συνεργάτες μου και πρέπει να αποχωρήσω. Και η εκπομπή θα συνεχιστεί όπως πρέπει. Παίρνω τον οβελίξ μου και σας χαιρετώ. ΕΡΤ για πάντα, ΕΡΤ παντού», είπε ο Κώστας Αρβανίτης

Βέβαια αμέσως μετά, στην εκπομπή έπαιξε  βίντεο στο οποίο έλεγε αντίο στους συνεργάτες του, με σούπερ «Γεια σας παίδες», σηματοδοτώντας έτσι με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στην Φωτεινή Λαμπρίδη, η οποία είναι σύζυγος του επίσης υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.