Ο Αβραμόπουλος ζητά να αποκαλυφθούν οι ψευδομάρτυρες της Novartis

54
Δημήτρης Αβραμόπουλος Προανακριτική Novartis

Να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης της Novartis, ζητά ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην υπουργός, Δημήτρη Αβραμόπουλος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου εμπλέκουν «προστατευόμενοι» μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς του Αρείου Πάγου ζητώντας να αποκαλυφθούν τα ονόματα των δύο «ψευδομαρτύρων» όπως τους αποκαλεί και παράλληλα να συνεχιστεί η διαδικασία ποινικής δίωξης κατά των συγκεκριμένων μαρτύρων για εγκληματικές πράξεις εις βάρος του.  

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος:    

«Υπέβαλα σήμερα στον νέο εποπτεύοντα την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς Αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, αίτηση με την οποία ζητώ :

1. Να ανακληθεί άμεσα η προστασία μαρτύρων και στους υπόλοιπους δύο ψευδομάρτυρες των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και αναφέρονται ως πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πριν την υπαγωγή τους στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

2. Να συνεχιστεί η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των άνω ψευδομαρτύρων για σειρά εγκληματικών πράξεών τους σε βάρος μου, όπως και κατά παντός συνεργού και ηθικού αυτουργού, πράξεις τις οποίες περιγράφω εις την ασκηθείσα από την αρχή του 2018 μηνυτήρια αναφορά-έγκλησή μου.

3. Στο πλαίσιο της ασκούμενης εποπτείας, αιτούμαι από τον κ. Αντιεισαγγελέα να διερευνήσει, ως αρμόδιος, παραβιάσεις των διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων μου κατά την διενεργούμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis, και ειδικότερα την παράτασή της πέρα κάθε νομίμου χρονικού ορίου, κάτι με το οποίο εξυπηρετούνται μόνο πολιτικές σκοπιμότητες.  

Ελπίζω και προσδοκώ να γίνει δεκτή η αίτησή μου αυτή προκειμένου, με την αποκάλυψη της ταυτότητας των ψευδομαρτύρων και τη δικαστική διερεύνηση της μηνύσεώς μου να λάμψει άμεσα η αλήθεια για την υπόθεση αυτή, με πλήρη προστασία της νομιμότητας και των ατομικών δικαιωμάτων μου, τα οποία έχουν θίγει βάναυσα και αδικαιολόγητα από μια παρατεταμένη προκαταρκτική εξέταση χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με συκοφαντικές καταθέσεις  ψευδομαρτύρων».