Ο «δεξιός» και οι «ταμπέλες»

244

Νεύρα, πολλά νεύρα έχει αυτό το διάστημα ο Γιώργος Σταθάκης. Ο πρώην υπουργός, που επιζητεί έναν κομματικό ρόλο προκειμένου να μείνει στην «επιφάνεια» - αφού ο Παύλος Πολάκης κατάφερε να τον εξωθήσει εκτός Βουλής παίρνοντας τη μία έδρα στα Χανιά - τα έχει βρει... μπαστούνια ως επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, όταν ανέλαβε το project «πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης» - όπως έγραφε η αυτοκόλλητη ετικέτα στον φάκελο που τού έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2019 - δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γινόταν ο... σάκος του μποξ στην εσωκομματική διαπάλη των τάσεων.

«Διάολε, κυβερνούσαμε 5 χρόνια, δεν μπορεί να κάνουμε τώρα σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα», όπως φέρεται να λέει και στους συνομιλητές του, όταν τον ρωτούν πώς αισθάνεται που το προσχέδιο του προγράμματός του απορρίφθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ως... «δεξιό». Β

εβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που στο εσωκομματικό σκηνικό κολλάνε στον Σταθάκη την ταμπέλα του «δεξιού». Είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας δεν τού δείχνει να τον στηρίζει - και αυτό είναι που τον έχει ενοχλήσει.

Προσώρας, πάντως, η καραντίνα βοήθησε ώστε να βρεθεί ένας εύσχημος τρόπος απόσυρσης του προσχεδίου Σταθάκη, με το επιχείρημα ότι «το lockdown αλλάζει όλα τα οικονομικά μεγέθη και πρέπει οι υπολογισμοί να γίνουν από την αρχή».