Ο εγκλωβισμός του Τσίπρα σε λογικές του 3%

138
Ο εγκλωβισμός του Τσίπρα σε λογικές του 3% - Δύσκολη η επανάκαμψή του στο πολιτικό σκηνικό

Δεν παίρνουν πραγματικά χαμπάρι τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου και επιχειρούν μέσα από την πόλωση και την αγωνιώδη στήριξη της ατζέντας των τελευταίων ημερών (υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα) να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

Όμως δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, ευτυχώς για την Ελλάδα η κοινωνία είναι αλλού και γυρίζει την πλάτη σε πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στην εποχή του 3% και συνδέονται με τον παλαιοκομματισμό και τις γνωστές ιδεοληψίες της Αριστεράς.

Ούτε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη ούτε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων στάθηκαν ικανά να επηρεάσουν το στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιδρά αποσπασματικά και λανθασμένα μπροστά στα σημερινά του αδιέξοδα.

Εγκλωβισμένος στο λαϊκίστικο χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παίζει τα ρέστα του στη δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής του τόπου μήπως και σταματήσει τη διαρροή των ψηφοφόρων του που παραμένουν απογοητευμένοι από τη σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπει περισσότερο σε γκρουπούσκουλο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς παρά σε κόμμα εξουσίας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα σημερινά δεδομένα, φαντάζει πολύ δύσκολη η επανάκαμψη του στο πολιτικό σκηνικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί το τρένο της εξουσίας να φεύγει, ανήμπορος να αντιδράσει και να το ακολουθήσει.