Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταρακούνησε την Ευρώπη

437

Ουσιαστική στήριξη της Ε.Ε.: Να εξοπλίσει δυνατά την Ελλάδα

Μεγάλη επιτυχία του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει ερμητικά τα σύνορα, κάτι που η ταπεινότητά μου έχει διακηρύξει από καιρό, το μόνο αποτελεσματικό μέτρο, αλλά κυρίως να φέρει ολόκληρη την ηγεσία της Ε.Ε. στον Έβρο και να θέσουνε οι ίδιοι τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Διαπίστωσαν έτσι ιδίοις όμασι το πρόβλημα και αναγκάστηκαν να ομολογήσουν και να παραδεχθούν τις υποχρεώσεις της Ε.Ε., αφού εντυπωσιάστηκαν με το οργανωμένο σχέδιο των λαθραίων εισβολέων, αλλά και την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα των Ελλήνων. Ομοιάζει ωσάν οι καθεύδοντες ευρωπαίοι να ξύπνησαν ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο.

Το ξύπνημα αυτό όφειλε να το έχει ήδη κάνει ο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Commission Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος γνωρίζει, ή όφειλε να γνωρίζει, το τεράστιο αυτό πρόβλημα και είχε καθήκον να ενημερώσει από κάθε πλευρά κάθε αρμόδιο στη Ε.Ε. και να απαιτήσει να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να ληφθούν τα δέοντα μέτρα για την αύληση αν όχι την εξάλειψη του προβλήματος.

Ο κ. Σχοινάς ο οποίος για τόσα πολλά χρόνια τώρα υπηρετεί μέσα στη Commission με μεγάλη επιτυχία. Φαίνεται ότι η μεγάλη του αυτή ομολογουμένως επιτυχία στα καθήκοντά του, τον έχει μετατρέψει, προς τιμή του, κυριολεκτικά σε έναν άξιο Ευρωπαίο.

Έτσι έχει ξεχάσει ή ατονήσει να σκέφτεται και να προβληματίζεται ως Έλληνας, αφού στις τελευταίες του δηλώσεις, λίγο πολύ, υπερασπίστηκε τους δήθεν πρόσφυγες, αυτούς που ελληνικά λέγονται λαθρομετανάστες. Ας ελπίσουμε να επανέλθει στο σκέπτεσθαι ελληνικά για να φανεί χρήσιμος στην πατρίδα του που τόσο τον τίμησε.

Η σημερινή μεταστροφή των ευρωπαίων ηγετών, από την εμπειρία τους στην επίσκεψη στον Έβρο, όπου είδαν από πρώτο χέρι το τεράστιο πρόβλημα της εισβολής λαθραίων, και τις απίστευτα δυσμενείς συνέπειες και επιπτώσεις τόσο στη κοινωνική συνοχή όσο και στην οικονομία του κράτους, ήρθε στην ώρα τους και τους ευχαριστούμε.

Διέκριναν, όμως και την ενότητα των Ελλήνων και την ομοψυχία μπροστά στον κοινό εχθρό, το απαράμιλλο θάρρος και αυτοπεποίθηση, αλλά και μαχητικότητα που μας θύμισαν Ηπειρώτικα βουνά του 1940. Τούτο θα διέκρινε και ο θρασύδειλος Ερνογάν και θα αντιλήφθηκε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να τα βάλει με τους Έλληνες.

Η τόσο αυθόρμητη και φιλελληνική συμπεριφορά των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν να δηλώσουν τα φιλελληνικά αισθήματά τους, θα συντελέσουν στην αφύπνιση του δικού μας κ. Σχοινά, να τον επαναφέρει στις ελληνικές του υποχρεώσεις και να χρησιμοποιήσει τις πολλές και πολυσχιδείς του γνώσεις και ικανότητες, προς όφελος της Ελλάδας.

Οι τόσο σημαντικές εμπειρίες μέσα στη Commission, είναι το κλειδί που ανοίγει και ενεργοποιεί κάθε δύσκολη απόφαση, έτσι ώστε η πατρίδα του η Ελλάδα, να εφοδιαστεί με ό,τι χρήσιμο και αναγκαίο, πρώτον για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες δυσκολίες και δεύτερο και σημαντικότερο, να αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Όσον αφορά τις ανάγκες αντιμετωπίσεως του προβλήματος των λαθραίων εισβολέων, οι ανάγκες είναι γνωστές και συγκεκριμένες. Πρώτα πρώτα να διαμηνύσουν στον Ερντογάν ότι όταν απευθύνονται στην Ελλάδα, απευθύνονται στην Ε.Ε. και έχουν να κάνουν μαζί της.

Ύστερα χρειαζόμαστε χρήματα για τα τόσα και σημαντικά έξοδα, ενίσχυση της Frontex και του Λιμενικού με ακταιωρούς και οδηγίες για αποτροπή των εισβολέων με τις πλαστικές βάρκες πάση θυσία, σε συνδυασμό με τις περιπόλους των λιμενικών.

Να έχουν πάντα στο σκεπτικό τους ότι έχουμε έναν ιδιόρρυθμο υβριδικό πόλεμο, όπου συναισθήματα ανθρωπισμού δεν χωράνε και αν προκληθούν βουλιάζοντας την βάρκα τους, στηριζόμενοι στα ανθρωπιστικά αισθήματα, να μην παγιδευτούν για να προβούν σε διάσωση.

Τόσο η Frontex όσο και οι λιμενικοί να θυμούνται ότι στον πόλεμο υπάρχουν θύματα, ποσώ δε μάλλον όταν οι ίδιοι, με δική τους επιλογή προκαλούν τον κίνδυνο να πνιγούν. Όταν πληροφορηθούν ότι αυτή η στάση των πάλαι ποτέ διασωστών δεν υπάρχει πλέον, δεν θα το διακινδυνεύσουν άλλοι.

Όλοι οι Ευρωπαίοι να αντιληφθούν ότι οι ορδές των μουσουλμάνων που θέλουν να εισβάλουν στην Ευρώπη και όχι στα πλούσια μουσουλμανικά κράτη, δεν είναι η επιβίωσή τους αλλά κατόπιν σχεδίου των ηγετών τους και επικαλούμενοι πάντοτε τη θέληση του Αλλάχ, να κατακτήσουν την Ευρώπη ειρηνικά, αφού απέτυχαν διά των όπλων.

Χρήσιμο είναι να μελετήσουν όλοι την συνομιλία του τ. Υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου με ένα μετριοπαθή αλλά πιστό μουσουλμάνο της κοινότητας του Αμπού Μπεκρ, στο Μπακού, που δεν μάσησε τα λόγια του, επιγραφόμενο «Από μια τριχιά κρέμεται η επιβίωση της Δύσης. A.Ανδριανόπουλος 15.1.2016».

Εκεί που ο κ. Σχοινάς μπορεί να παίξει σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο, τώρα είναι η ώρα, το κατάλληλο κλίμα που δημιουργήθηκε στον Έβρο, να μελετήσει τον τρόπο για να εφαρμοστεί από την Ε.Ε. το άρθρο 42 της Συνθήκης και να εξοπλίσουν με όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό την Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Έρντογάν ή όποιος άλλος έρθει στη θέση του κάποια στιγμή, να γνωρίζει ότι δεν έχει πλέον τη πολεμική υπεροχή και να φέρονται στην Ελλάδα, άρα και στην Ε.Ε., με σύνεση και συνεννόηση.

Η όποια δαπάνη χρειαστεί, θα συμψηφιστεί με την αποφυγή τόσων άλλων εξόδων που γίνονται τώρα, τα οποία δεν θα χρειάζονται πλέον. Θα είναι η σημαντικότερη υπηρεσία προς την Ελλάδα, την πατρίδα του, διότι έχει τις γνώσεις και την ικανότητα και θα αναγνωριστεί και θα δοξαστεί από όλους τους Έλληνες. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να το ζητήσει όμως!