Ο Γιάννης Μαρίνος αποκαλύπτει την άγνωστη εξομολόγηση Καραμανλή για Ελλάδα-Τουρκία (εικόνες)

902

Την άγνωστη εξομολόγηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ελλάδα και την Τουρκία αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαρίνος στο βιβλίο του: “Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης, εκμυστηρεύσεις τριών μεγάλων” (Εκδόσεις Παττάκη, 2018)

Στην εξομολόγησή του στον Γιάννη Μαρίνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνιζε πως η δεδομένη θέση του ήταν πως μία πολεμική σύγκρουση δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα, ούτε την Τουρκία και ως εκ τούτου ο διάλογος θα πρέπει να διατηρείται ανοικτός ακόμη και αν είναι φαινομενικά ατελέσφορος.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναφέρει πως: “Με την Τουρκία είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίζουμε τον διάλογο, έστω και αν αυτός δεν οδηγεί σε λύσεις. Γιατί αν τερματιστεί ο διάλογος χωρίς να έχουν επιλυθεί οι διαφορές μας, τότε η μόνη λύση είναι ο πόλεμος και οι ολέθριες συνέπειές του.

Άλλωστε η Ελλάδα είναι ανίσχυρη να επικρατήσει της Τουρκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, όχι μόνο τις νικηφόρες αναμετρήσεις μας μαζί της αλλά και τη συμφορά της Μικρασιατικής Καταστροφής. Εξάλλου, ούτε η χώρα μας ούτε η Τουρκία θέλουν να τερματιστεί ο διάλογος χωρίς να υπάρξει συμφωνία”.

H άγνωστη εξομολόγηση Καραμανλή για Ελλάδα-Τουρκία

Απόσπασμα του βιβλίου του Γιάννη Μαρίνου δημοσιεύει η εφημερίδα “Εστία”.

H άγνωστη εξομολόγηση Καραμανλή για Ελλάδα-Τουρκία