Ο καίριος ρόλος της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της Κυβέρνησης

441

Κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην Κυβέρνηση, το κόμμα διαδραματίζει έναν αφανή αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό ρόλο. Με λίγα λόγια, βγάζει «τα κάστανα από τη φωτιά».

Τα φώτα της δημοσιότητας είναι πέρα από κάθε αμφιβολία στραμμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στα δύσκολα το κόμμα βάζει πλάτη, διαχειρίζεται κρίσεις και φροντίζει ή πρέπει να φροντίζει να διατηρεί ανοιχτούς δίαυλους με τους πολίτες, όχι μόνο τους οπαδούς.

Λειτουργεί, δηλαδή, ως αμορτισέρ. Η κυβερνητική παράταξη διατηρεί ένα δεύτερο συντονισμένο επικοινωνιακό κέντρο στην οδό Πειραιώς που αφενός σηκώνει μεγάλο βάρος στην σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου προβάλλει τις θετικές δράσεις που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Σε οργανωτικό επίπεδο προετοιμάζει τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και όχι μόνο.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για εξορμήσεις μια φορά το μήνα, κι αυτό το τηρεί. Η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο απαιτητική με δεδομένο ότι η κυβερνητική θητεία προχωρά και οι προκλήσεις αυξάνονται.

Ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και όσοι τον στελεχώνουν θα αξιολογηθούν τον Μάιο στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές.

Οι άνωθεν εντολές για ετοιμότητα είναι σαφείς. Ένας πολιτικός οργανισμός παραμένει ζωντανός διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στις επόμενες εκλογές θα μπει μπροστά αυτός και όχι οι συγκυριακοί τεχνοκράτες….