Ακόμη και ο Καμμένος «αδειάζει» Σγουρίδη (εικόνα)

57

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν, ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά».

Τα παραπάνω ανέφερε σε tweet που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξή του ότι μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο.

Κουμουτσάκος: «Αδιανόητες οι δηλώσεις του Σγουρίδη για θερμό επεισόδιο»

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, σύμφωνα με την οποία ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση ως προς την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι «Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες» ενώ επισήμανε πως εξίσου «αδιανόητο αλλά και επικίνδυνο» είναι και το γεγονός πως δεν τις καταδίκασαν άμεσα ο Πάνος Καμμένος αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως είναι ενδεικτικό το τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα.

«Αδιανόητο και επικίνδυνο» υπογράμμισε είναι και το «ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».