Ο Καρτερός αποκάλυψε το προσωπείο του Τσίπρα

501

Κατανοώ τον θυμό και την απέχθεια που ένιωσαν όσοι διάβασαν το εμετικό κείμενο του Θανάση Καρτερού, αρθρογράφου της Αυγής και δεξί χερί του Αλέξη Τσίπρα, καθώς κινούσε όλα τα νήματα της ενημέρωσης, ως απόλυτος άρχων στο Μέγαρο Μαξίμου την αλήστου μνήμης περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Το άρθρο κατηγορούσε τον αδάμαντα της ιατρικής Σωτήρη Τσιόρδα, αλλά είχε τελικό αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα όσα εξέμεσε ο θλιβερός Καρτερός δεν είναι μια στιγμιαία έκρηξη που έχουν σχέση με μια πολιτική θέση και άποψη.

Είναι μια τρανή απόδειξη για το αμάγαλμα, δηλαδή την πρόσμειξη χολερικών ιδιοτήτων που κρύβει στα εσώψυχα του. Αυτές είναι κακία, μοχθηρία, αθλιότητα, μίσος, ψεύδος, χυδαιότητα, διαστρέβλωση και εμμονή σε παλαιοντολογικές ιδέες, τις οποίες έχει διαγράψει ο χρόνος από την ιστορία.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι αυθαίρετοι, αλλά είναι ένα απόσταγμα από αυτά που έχει καταγράψει η δημοσιογραφική θητεία του ανδρός. Ανδρώθηκε στα γραφεία του Ριζοσπάστη, όπου μάλιστα σκαρφάλωσε μέχρι την διεύθυνση της εφημερίδας. Είναι γνωστά τα δημοσιεύματα που υπέγραφε, όταν έγινε η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα της CIA (από τους πρώτους διδάξαντες την συνωμοσιολογία) και προέτρεπε τον κόσμο να τρώει άφοβα λαχανικά, γιατί δεν είναι μολυσμένα.

Παράλληλα, κατηγορούσε τους δημοσιογράφους που έγραφαν για την πυρηνική έκρηξη, ότι δουλεύουν για την CIA (τα δημοσιεύματα εκείνα του 1996 ευτυχώς υπάρχουν). Φαίνεται όμως, ότι ούτε το ΚΚΕ δεν εκτίμησε τις υπηρεσίες του, γι' αυτό και τον εκπαραθύρωσε.

Ο Θανάσης, βρήκε καταφύγιο στο αριστερό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μάλιστα πήρε νέα οφίτσια. Έγινε διευθυντής της Αυγής και όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία, έγινε πρώτος κολαούζος, ως προϊστάμενος του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού.

Από την θέση εκείνη , στην αλήστου μνήμης περίοδο, συντόνιζε όλη την προπαγάνδα, που εκπορευόταν από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου όπως είχε χαρακτηριστεί, το επιτελείο που ήταν υπό την εποπτεία του και έστελνε κάθε μέρα στις εφημερίδες το γνωστό non paper, με πληθώρα ψευδών ειδήσεων, αλλά και καταγγελιών, παντός είδους, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, ο Καρτερός, ως αρθρογράφος πάλι της Αυγής, συνεχίζει την προσφιλή τακτική του. Γράφει κάθε μέρα ψέματα με σκαιότατες εκφράσεις , και καθυβρίζει πρόσωπα άμεμπτου ηθικής. Χθες έβαλε στο στόχαστρο, τον Σωτήρη Τσιόδρα, για τον οποίο υποστηρίζει ότι εξυπηρετεί τα σχέδια του Μητσοτάκη.

Και τον καταγγέλλει ακόμα γιατί πάει και ψέλνει στην εκκλησία. Προφανώς, ήθελε να δοξολογεί ο διάσημος γιατρός τους... αριστερούς αγίους, όπως ο Μαρξ, ο Λένιν ή ο Στάλιν.

Ευτυχώς, αυτές οι γραφικότητες του Καρτερού δεν μπορούν να μολύνουν το πολιτικό τοπίο. Απλώς τα άρθρα τέτοιου επιπέδου είναι κύκνειο άσμα, για την μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, όσο δεν βρίσκει το σθένος να τα καταδικάσει.

Έχω την αίσθηση ότι η πλατωνική ρήση που έλεγε ότι ''όμοιος ομοίω αεί πελάζει'' βρίσκει για ακόμα μια φορά την δικαίωση του. Ο άνθρωπος από τη φύση του, ταυτίζεται με όσους του μοιάζουν. Έτσι εξηγούνται όλα.