Ο Κουβέλης μιλάει ανοιχτά για πιθανότητα "θερμού" επεισοδίου στο Αιγαίο (Video)

54

Στην πιθανότητα «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο επανήλθε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο εμπλοκής από «ατύχημα κατά τη διάρκεια αναχαίτισης που δυστυχώς έχει γίνει πρακτική καθημερινότητας».

Όπως εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ «θα περάσουμε ένα δύσκολο δίμηνο» μέχρι, δηλαδή, τη διεξαγωγή των εκλογών στην Τουρκία.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, κάνοντας λόγο για «συνηθισμένα δύσκολο δίμηνο» έως τις τουρκικές εκλογές, καθώς αυτό το κλίμα εντάσεων τροφοδοτεί τη διαμόρφωση συγκεκριμένου κλίματος, και εξυπηρετεί προεκλογικά τον Ταγίπ Ερντογάν.

Χρησιμοποίησα, εξήγησε ο κ. Κουβέλης, τον όρο «ακήρυχτος πόλεμος» για να αναφερθώ στα σκάφη και στις ανθρωπινές ζωές που έχουμε χάσει και οι δυο πλευρές…

«Οι αναχαιτίσεις και οι περιπολίες του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής θέλουν καύσιμα, γίνονται εδώ και χρόνια και σημαίνουν αυξημένο κόστος» εξήγησε ο υπουργός

Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε και το περιστατικό στο νησί της Ρω το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι το τουρκικό ελικόπτερο πέταξε «χωρίς να έχει μπει στο δικό μας εναέριο χώρο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε επικίνδυνη τη συμπεριφορά των τριών νέων να υψώσουν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα».

Ωστόσο σημείωσε ότι «δεν διαπιστώσαμε με πολύ συστηματικό έλεγχο και έρευνα να έχει πλεύσει οποιοδήποτε σκάφος της Τουρκίας. Βεβαίως θα το ξέραμε. Τα ραντάρ είναι πολλά και λειτουργούν καλά».

Μιλώντας για τους δύο στρατιωτικούς έκανε λόγο για παράνομη σύλληψη ενώ επιχείρησε να ερμηνεύσει και το χαρακτηρισμό «όμηροι» που έχει κάνει πολλάκις ο Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «ο Καμμένος ήθελε να τονίσει την ομηρία ως κατάχρηση εκ μέρους της Τουρκίας» καθώς «εάν κάποιος προσδώσει στον όρο ομηρία που αφορά σε συνθήκες άλλης κατάστασης αρχίζει να αναδεικνύεται το στοιχείο της ανταλλαγής».

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι «δεν έχω δυσαρμονία στη σχέση με τον Καμμένο, ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές τους. Ο κάθε αναπληρωτής αναφέρεται στον πρωθυπουργό όπως περιγράφεται στις αρμοδιότητές του». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ούτε ο Καμμένος έχει καταθέσει την ιδεολογική του ταυτότητα σε μένα ούτε εγώ σε αυτόν».