Ο Κυριάκος να αποσύρει τους υπουργούς από τα τηλεοπτικά παράθυρα

409
Ο Κυριάκος να αποσύρει τους υπουργούς από τα τηλεοπτικά παράθυρα

Ο Κυριακός Μητσοτάκης με τις αρετές που αποδεδειγμένα έχει ο χαρακτήρας του (σωφροσύνη, σύνεση, πνευματική επάρκεια), κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα εν μέσω αναταράξεων (Έβρος, πανδημία, επιβολή σκληρών μέτρων).

Του Γιάννη Μιχαήλ

Το γεγονός και μόνο ότι έχει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Η δημοφιλία αυτή του πρωθυπουργού, αντανακλά και σε άλλα ικανά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ορισμένοι από τους οποίους έγιναν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ημερών, όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η μεγάλη, όμως, απήχηση, δεν δίδεται με μια λευκή επιταγή, αορίστου χρόνου, γιατί εάν- ο μη γένοιτο- κάτι πάει στραβά, τότε αυτομάτως θα έχει όλο το εγχείρημα ημερομηνία λήξης.

Για την απευκταία αυτή ημερομηνία, αποφασίζουν οι πολίτες, αυτοί και μόνον, θέτοντας ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα και πολυποικίλα κριτήρια.

Ο κατάλογος, με τις απορίες και τα ερωτήματα των πολιτών είναι πράγματι απροσδιόριστος, αλλά σίγουρα μεγάλος και μπορεί να λειτουργήσει ως τορπίλη που θα γκρεμίσει συθέμελα το κυβερνητικό οικοδόμημα. Δεν είμαστε μάντεις κακών.

Απλώς κρούουμε τον κώδικα του κινδύνου, προκειμένου να προληφθούν λάθη και αβελτηρίες.

Για να μην απορεί ο αρχηγός του ποιμνίου, για ενδεχόμενη συρρίκνωση της απήχησης που έχει σήμερα στην κοινωνία, πρέπει να προφυλάσσει ο ίδιος τον εαυτό του, ως ιδιοφυής που είναι, για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων, κατόπιν εορτής. Υποδείξεις δεν θα κάνουμε, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Απλώς, θα προβούμε σε μια και μόνο επισήμανση, την οποία εάν δεν την προλάβουν τώρα, μπορεί να αποτελέσει ένα επικίνδυνο ιό. Αναφέρομαι στην εμφάνιση διάφορων υπουργών (οι περιπτώσεις είναι γνωστές) σε καθημερινή σχεδόν βάση, στα τηλεπαράθυρα, οι οποίοι με ακατάσχετη και άνευ νοήματος λεξιλαγνία, προκαλούν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς το δημόσιο αίσθημα.

Η συνεχής εμφάνιση κυβερνητικών στελεχών, που ξεπροβάλλουν ως μαϊντανοί στα τηλεκάναλα, επαναλαμβάνοντας μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί, είναι φθορά του συγκεκριμένου προσώπου που αντανακλά και στην κυβέρνηση.

Υπάρχει βέβαια, ο σοβαρός αντίλογος που λέει ότι ο κάθε υπουργός επεξηγεί στους πολίτες τυχόν απορίες τους. Σωστά. Γιατί, όμως να μπει σε αυτή την διαδικασία φθοράς ο υπουργός; Και τότε τι θα γίνει, είναι το ερώτημα. Πολύ απλά σε όλα τα υπουργεία να εφαρμοστεί το επιτυχημένο μοντέλο Τσιόδρα - Χαρδαλιά. Να αναζητηθούν ίδιου βεληνεκούς πρόσωπα για να κάνουν την ενημέρωση για λογαριασμό
των υπουργών.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν την ενημέρωση για την πανδημία την έκανε ο Κικίλιας; Καλός και άγιος ο Βασίλης, αλλά εάν εμφανιζόταν κάθε μέρα, θα είχε φθαρεί από κεφαλής μέχρις ονύχων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαπρύσιος κήρυκας του ορθολογισμού, θα δώσει λύση και σε αυτό το ζήτημα. Προσοχή, δεν υποστηρίζουμε ότι οι υπουργοί πρέπει να εξαφανιστούν. Απλώς να κάνουν ένα βήμα πίσω από το προσκήνιο, όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

Εκεί, όμως, βλέπετε δεν υπήρχαν μαυρογυαλούροι.