Ο Λαφαζάνης κάνει μήνυση στην ΕΡΤ για αποκλεισμό της Λαϊκής Ενότητας

297
Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «αν ο Τσίπρας είναι αριστερός, εγώ είμαι αστροναύτης». Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «κανένα μνημόνιο δεν έχει τελειώσει, είναι εδώ και είναι σκληρό. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, είναι μη βιώσιμο (το χρέος), δεν μπορεί να το αποπληρώσει η χώρα και συνεχώς θα αναλαμβάνει δεσμεύσεις και εποπτείες έως το 2060». Σχετικά με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε ότι «υφιστάμεθα διώξεις, έχω πέντε δικογραφίες, γιατί κάθε εβδομάδα κάνουμε αγώνα να αναστέλλουμε σειρά από πλειστηριασμούς. Με είχαν καλέσει εκ νέου να απολογηθώ, αλλά δεν ανέβηκα στο παρακράτος που έχουν στήσει εκεί στην Ασφάλεια». «Στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ο Τσίπρας θα έφτανε στο σημείο να μας κλείσει φυλακή. Δεν ντρέπονται που είναι ακόμα στην κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι «έχουν κατακρεουργήσει τη Δημοκρατία».

Εξαλλοι και αλλόφρονες εμφανίζονται εναντίον της ΕΡΤ, οι της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή τους στερούν τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούνται.

Ας μην ξεχνάμε ότι το κόμμα του έχει έναν ευρωβουλευτή (τον Νίκο Χουντή) και δικαιούται τηλεοπτικό χρόνο που η ΕΡΤ, όπως διαβάζουμε στoν Βηματοδότη, δεν τον δίνει.

Ετσι, προγραμματίζουν εκδηλώσεις- κινητοποιήσεις αλλά και μηνύσεις εναντίον της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΛΑΕ

Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για να διαμαρτυρηθεί κατά του συστηματικού αποκλεισμού της από τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, έκανε σήμερα αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα μέλη της ΠΓ Αντώνη Νταβανέλο και Δέσποινα Σπανού, καθώς και το μέλος του ΠΣ της ΛΑ.Ε. και δικηγόρο Σαράντο Θεοδωρόπουλο, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο και τον Αντιπρόεδρο του Ροδόλφο Μαρώνη.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. έθεσε το ζήτημα της μονοπώλησης του τηλεοπτικού χρόνου από τα μνημονιακά κυρίως κόμματα, προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή που αντιπαρατίθεται έμπρακτα στο πολιτικό σύστημα και στην εφαρμογή των μνημονίων.

Αναφέρθηκε επίσης στις περισσότερες δημοσκοπικές έρευνες που παρουσιάζονται από τα τηλεοπτικά κανάλια ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες, είτε δεν συμπεριλαμβάνουν καν τη ΛΑ.Ε. στις ερωτήσεις/ απαντήσεις τους για την πρόθεση ψήφου, είτε παρουσιάζουν τεράστιες και αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ τους.

Επισήμανε ότι ο τρόπος διεξαγωγής των περισσότερων δημοσκοπήσεων και παρουσίασης των δημοσκοπικών ευρημάτων στερείται εντελώς αξιοπιστίας και στοχεύει στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, καλλιεργώντας την διαστρεβλωτική αντίληψη ότι δεν υπάρχει κοινωνικά αποδεκτή εναλλακτική πρόταση πραγματικής εξόδου από τα μνημόνια πέραν της κοινωνικής εξαθλίωσης που προτείνουν τα μνημονιακά κόμματα.

Τόνισε τις σχέσεις πολιτικής διαπλοκής ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που ελέγχουν την ενημέρωση και τον τρόπο διαστρέβλωσης ή απόκρυψης σημαντικών πολιτικών ειδήσεων, επισημαίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποσιώπηση και τον μη σχολιασμό από τα κρατικά κανάλια της πρωτοφανούς και επικίνδυνης για τη δημοκρατία προεκλογικής παραπομπής σε δίκη με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα αριστερού κόμματος που έλαβε το 2,9% στις βουλευτικές εκλογές, κεντρικών στελεχών της ΛΑ.Ε. και μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Τόνισε επίσης ότι ο αποκλεισμός της ΛΑ.Ε. από τις πολιτικές συζητήσεις που διεξάγονται στα ΜΜΕ είναι παράνομος, δεδομένου, μάλιστα, ότι διαθέτει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, του οποίου η έντονη δραστηριότητα στο Ευρωκοινοβούλιο αποκρύπτεται συστηματικά από τα ΜΜΕ.

Δήλωσε εμφατικά ότι τέτοιου είδους προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης εγείρουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο για τη διαδικασία της ενημέρωσης, αλλά και υπονομεύουν την ίδια την ουσία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε ζητήματα πολιτικής παραπληροφόρησης, έχει ξεπεράσει ακόμα και τους προκατόχους της.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε έθεσε το ΕΣΡ προ των ευθυνών του, καλώντας το να αναλάβει δράση για τον έλεγχο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα κανάλια και την επιβολή κυρώσεων για την συστηματική αποσιώπηση των θέσεων της ΛΑ.Ε. από τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνης, δυστυχώς κάλυψε, σχεδόν, την απραξία του ΕΣΡ απέναντι στην αντιδημοκρατική αθλιότητα που κυριαρχεί στον τηλεοπτικό και δημοσκοπικό χώρο.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. τόνισε ότι θα αντισταθεί κινηματικά και νομικά απέναντι στον αποκλεισμό του πολιτικού της λόγου από τα ΜΜΕ.