Ο Πολάκης και το Νόμπελ Ειρήνης

61
Όχι μόνον υγειονομική κρίση

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, πριν απ’ όλα εξευτελίζει όλους αυτούς που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Στη συνέχεια, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο Σύριζα και ο αρχηγός του δεν έχουν καμμιά απολύτως σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία.

Πάει περίπατος και το Νόμπελ Ειρήνης.

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

Αν ο κύριος πρωθυπουργός είχε ίχνη αισθήματος ντροπής και ευθύνης, τον Παύλο Πολάκη θα έπρεπε επισήμως να του ζητήσει να τα μαζεύει από την κυβέρνηση και ίσως και από το Κόμμα του.

Ο εκ Κρήτης πολιτικός αποτελεί μια χυδαία πολιτική φυσιογνωμία, η οποία από το γεγονός και μόνον ότι εξελέγη και βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων είναι θλιβερό για το επίπεδο της χώρας.

Πέραν αυτού όμως, το ότι ο αναπληρωτής υπουργός παραμένει στη θέση του μετά τις επιθέσεις του σε ανάπηρο υποψήφιο για την Ευρωβουλή της Ν.Δ. προσβάλλει κάθε έννοια πολιτικής και κατεβάζει το επίπεδό της στα όρια του βούρκου.

Και αυτό είναι υποτιμητικό για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κατ’ επέκταση για τους υπουργούς της Κυβέρνησής του. Διότι αν η ρήση «πες μου με ποιόν κάνεις παρέα να σου πω ποιος είσαι» ισχύει, τότε η εικόνα του κ.ΑλέξηΤσίπρα έχει δεχθεί σοβαρότατο πλήγμα.

Από την άλλη πλευρά όμως, με τις συμπεριφορές Πολάκη, πλήττεται η εικόνα του Σύριζα και ως κόμματος που διεκδικεί ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Όσο για το περίφημο Νόμπελ της Ειρήνης, πολύ αμφιβάλλουμε να θα δοθεί ποτέ σε κάποιον που έχει φίλο τον Πολάκη. Το πρόβλημα του πρωθυπουργού λοιπόν με τον Κρητικό τραμπούκο, είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο και ο ίδιος νομίζει. Και ας είναι σίγουρος ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι γράφουμε.