Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον κοροναϊό

373
Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον κοροναϊό

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για τον κοραναϊό καθώς η εξάπλωσή του συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς ακόμα και εκτός Κίνας. 

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τεντρος Ανχάνομ Γκεμπρεγιέσους, ανακοίνωσε πως  παρά την εξαίρετη και έγκαιρη αντιμετώπιση του ιού από τις κινεζικές Αρχές και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θύματα εκτός Κίνας, πρέπει να σημαίνει συναγερμό δεδομένου ότι υπάρχουν συστήματα υγείας ανά τον πλανήτη με πολύ λιγότερες δυνατότητές αντιμετώπισης.

Τα χιλιάδες νέα κρούσματα στην Κίνα και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο σε πολλές χώρες δικαιολογεί την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του οργανισμού, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times.

Η απόφαση του οργανισμού που χαρακτηρίζεται επισήμως «Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ενδιαφέροντος» επισημαίνει σε όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ότι το κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο υγείας στον κόσμο πιστεύει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή.

Οι κυβερνήσεις στη συνέχεια λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το εάν θα κλείσουν τα σύνορά τους, θα ακυρώσουν πτήσεις, θα θέσουν σε καραντίνα άτομα που θα φτάσουν στα αεροδρόμια ή θα λάβουν άλλα προστατευτικά μέτρα.

Έκτο κρούσμα κορονοϊού στην Γαλλία

Η Γαλλία επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα στη χώρα του νέου κορανοϊού, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού της Ουχάν την περασμένη Παρασκευή, ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη.