Ο Σαμαράς κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»: Στη Βουλή ολοταχώς η δικογραφία για την άθλια σκευωρία της Novartis

122

Oλοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

«Ο,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε θετική απάντηση, συμπληρώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». «Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα έκτασης 32 σελίδων ενώπιον των αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλούμενος όσα νέα στοιχεία, απαντώντας σε ένα προς ένα στα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία».

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε πέραν των πολιτικών, στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κατάθεση και τα στοιχεία που προσκόμισε θα διαβιβαστούν στη Βουλή καθώς αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Και ως εκ τούτου αποκλειστική αρμοδιότητα για την έρευνα έχει η Βουλή.

Στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα συνεχίσουν την έρευνά τους μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα και στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν να καταθέσουν τόσο η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας.

Ήδη στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αύριο θα καταθέσει ο κ. Βενιζέλος, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Αγγελής.

Η μήνυση του Αντώνη Σαμαρά

Την 15η Φεβρουαρίου 2018 ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά 56 σελίδων κατά του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη και των προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Όλους τους εγκαλεί ο κ. Σαμαράς για σωρεία αδικημάτων όπως είναι, μεταξύ των άλλων, για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία μάρτυρα, σύσταση συμμορίας, κ.λπ.

Ακόμη, στην μήνυσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανή χυδαία πολιτικο-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου από τη μηνυόμενη συμμορία».