Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» Πολάκη-Τζανακόπουλο - Ξεκινάει η Προανακριτική την Τρίτη;

676
Σκευωρία Novartis: Πολάκης και Τζανακόπουλος ετοιμάζουν νέο σόου στην Προανακριτική Επιτροπή

Ανοιχτό αφήνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να συνεδριάσει η Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis χωρίς τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο εισηγητής τoυ ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, δήλωσε πως αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση της εξαίρεσης των δύο βουλευτών, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα αντικαταστήσει τους Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και την δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι και στην επόμενη συνεδρίαση ο ίδιος θα είναι παρών, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, δήλωσε σήμερα πως αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση της εξαίρεσης των δύο βουλευτών, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας λέω υπεύθυνα και ρητά, ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής», δήλωσε συγκεκριμένα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

«Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας», πρόσθεσε o Σπύρος Λάππας.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση θέσαμε ένα θέμα αναίρεσης της απόφασης (σ.σ. για Τζανακόπουλο, Πολάκη), το οποίο δεν ετέθη στη συζήτηση. Θα το θέσουμε ξανά και, αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα», ανέφερε ακόμα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.