Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε οριστικό διαζύγιο με την κοινωνία

537
Εγκλωβισμένος σε μία άκρως επικίνδυνη σταλινικού τύπου λογική για το ρόλο του δημοσιογράφου και την ανεξαρτησία των ΜΜΕ είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία στρατηγικής και ο εσωκομματικός εμφύλιος, καθιστούν τον Αλέξη Τσίπρα όμηρο των νεοσταλινικών οχετών.

Αντί για προτάσεις ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει άθλιες επιχειρήσεις και νεοκομμουνιστικά μανιφέστα από τον Καρτερό και βεβαίως τα γνωστά σόου του Παύλου Πολάκη.

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα περιθωριακό κόμμα που δεν έχει σχέση με την κοινωνία είναι πλέον γεγονός.

Γι΄ αυτό οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τις επιρροές του, όπως εξήγησε κορυφαίος επικοινωνιολόγος που εκλήθη στην Κουμουνδούρου για να ερμηνεύσει το πως γίνεται ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να αιμορραγεί διαρκώς σε ποσοστά.
Το μόνο που απομένει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο άκρατος τακτικισμός για να περιχαρακώσει ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι εθισμένο στον λαϊκισμό.

Όλες οι μέχρι τώρα απόπειρες του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αρθρώσει προτάσεις έπεσαν στο κενό.

Αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν σε επίπεδα κάτω του 20% και η μόνη ελπίδα σωτηρίας για την Κουμουνδούρου είναι να συνεχίσει και τους επόμενες μήνες η εφιαλτική πανδημία για να MHN μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάει σε εκλογές.