Ο θρασύδειλος Πολάκης ακόμη να ζητήσει συγγνώμη από τον Κυμπουρόπουλο

89
Ο Πολάκης ακόμη να ζητήσει συγγνώμη από τον Κυμπουρόπουλο

Σε άλλο μήκος κύματος ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να «μαζέψει» την απαράδεκτη δήλωσή του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, μετά την πάνδημη καταδίκη κατά των αθλιοτήτων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Σε δήλωση του σχετικά με το θέμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: "Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση. Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που υπηρετούμε και χτίζουμε οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών.

Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύννομο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ. Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα, από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο.

Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, αν τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν. Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή".