Ο Τσίπρας ανακάλυψε το εμβόλιο της... αφασίας

324
Ο Τσίπρας ανακάλυψε το εμβόλιο της... αφασίας

Μετά από μια μεγάλη περίοδο (πολιτικής) χειμερίας νάρκης, προφανώς λόγω του σοκ που υπέστη εξαιτίας της εκλογικής συντριβής, σε 4 αναμετρήσεις πέρυσι το καλοκαίρι, επανεμφανίστηκε λαύρος στην δημόσια αγορά, φορώντας το γνωστό προσωπείο, με το οποίο τον γνωρίσαμε από την αλήστου μνήμης εποχή του 2010.

Του Γιάννη Μιχαήλ 

Είναι το ίδιο ακριβώς που φορά από τα νεανικά του χρόνια και στην ουσία γράφει με έντονα γράμματα: Κακεντρεχής, εμμονικός, εχθροπαθής, συνωμοσιολόγος, διχαστικός.

Πρόκειται για τον... τέως Αλέξη Τσίπρα, αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόνο το τελευταίο τριήμερο, εξαπέλυσε τα ιοβόλα βέλη του προς την Κυβέρνηση, όμως ο απώτερος στόχος του ήταν να οξύνει το θυμικό της κοινής γνώμης και να δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση, ώστε να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί πριν μερικά χρόνια, ενώ η πατέντα για την δημιουργία ενός κύματος αγανακτισμένων, έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία. Θα επισημάνουνε τρία γεγονότα. Την περασμένη Παρασκευή ο... τέως σε συνέντευξη τύπου, αφού μίλησε για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ζήτησε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να επιλεγεί υπουργός υγείας κοινής αποδοχής. Δύο αιτήματα πρωτοφανή που δεν έχουν υιοθετηθεί σε κανένα κράτος της υφηλίου (άκου υπουργός κοινής αποδοχής!).

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, ο Τσίπρας επανήλθε με άρθρο στην προσφιλή Αυγή, λέγοντας το ίδιο τροπάριο και δίνοντας μια ευκαιρία στον Μητσοτάκη να επιλέξει τον ''δρόμο της συνεννόησης''.

Το... κακό τρίτωσε, με τον επηρμένο, αρχηγό των ''απανταχού αριστερών αρνητών του ορθολογισμού'' να εμφανίζεται σε γνωστό τηλεκάναλο και να παριστάνει τον παντογνώστη ''σταρ'', μιλώντας εκ του ασφαλούς , για λύσεις που έχει στο τσεπάκι του, για το θέμα της πανδημίας.

Έλληνες, λοιπόν, γρηγορείτε για να επαναφέρουμε στην εξουσία τον άνθρωπο, ο οποίος έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρας, μέσα σε 4,5 χρόνια που κυβέρνησε.

Τώρα που φεύγει ο Τράμπ και απαξιώνεται ο Ερντογάν, η Ανατολική Μεσόγειος, έχει ανάγκη από έναν στιβαρό ηγέτη, ο οποίος θα διασπείρει το εμβόλιο του λαϊκισμού, του ανορθολογισμού και του Πολακισμού για να γλιτώσουμε από την... πανδημία του κορωνοϊού. Θα ονομαστεί εμβόλιο της ''αφασίας''.