Ο Τσίπρας δουλεύει τους πολίτες ψιλό γαζί – Ξαναφοράει απόψε την… γραβάτα στο Ζάππειο     

267
Ο Τσίπρας δουλεύει τους πολίτες ψιλό γαζί – Ξαναφοράει απόψε την… γραβάτα στο Ζάππειο     

Σαν μάγος με τα δώρα επιχειρεί να εμφανιστεί σήμερα για μία ακόμη αφορά ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, επιχειρώντας εναγωνίως να πείσει την κοινή γνώμη μπας και του ρίξει μια κλεφτή ματιά, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ είκοσι μονάδες πίσω και οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Με τα εσωκομματικά μέτωπα ορθάνοιχτα και την Κουμουνδούρου να πλήττεται διαρκώς από ισχυρές αναταράξεις, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στήνει απόψε μια κακοστημένη παράσταση, ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στη μνήμη όλων την εποχή που με τον συνέταιρο του Πάνο Καμμένο ύψωναν τα λάβαρα της αντιμνημονιακής επανάστασης δουλεύοντας τον κόσμο ψιλό γαζί.

Φαίνεται ξεκάθαρα τα χρόνια στην εξουσία δεν τον άλλαξαν καθόλου και το μόνο που επιδιώκει πλέον είναι να ξεγελάσει ξανά τους πολίτες για να ανακαταλάβει τη Βαστίλη και να επαναφέρει στον αφρό αυτά που ξέρει πολύ καλά, δηλαδή το λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τον τεχνητό διχασμό της κοινωνίας.

Εμπόδιο όμως στα σχέδια του  στέκεται η ίδια η πραγματικότητα, σε μια χώρα που μπορεί υπό την καθοδήγηση της σημερινής Κυβέρνησης και ορθώνει ανάστημα στην Ευρώπη, διαχειρίζεται την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και διαμορφώνει ένα πρότυπο διαχείρισης κρίσεων, παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτές οι θετικές εξελίξεις είναι που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο πανικό στην Κουμουνδούρου και βάζουν τον κ. Τσίπρα στη διαδικασία να προσπαθεί να συγκρατήσει όσους ψηφοφόρους τους έχουν απομείνει, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, αφού πρώτα φρόντισε να τους μειώσει τις συντάξεις, να εξαφανίσει το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας και να πετσοκόψει τις επικουρικές.

Αλλά το θράσος δεν έχει όριο όταν η μόνη έννοια είναι το πώς θα επιστρέψει στην εξουσία. Δυστυχώς για εκείνον, ευτυχώς για την Ελλάδα, οι πολίτες τον έχουν πάρει χαμπάρι και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απλά θα δώσει απόψε ένα σόου από τα παλιά... με χιλιοπαιγμένο σενάριο χωρίς όμως κανένα αντίκρισμα.