O Τσίπρας μέσω Αποστατών διαλύει τους ΑΝΕΛ - Μετατρέπονται σε κόμμα «σφραγίδα»

77
O Τσίπρας μέσω αποστατών διαλύει τους ΑΝΕΛ

Με «εντολή» Τσίπρα και μέσω Αποστατών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετατρέπονται σε κόμμα κόμμα "σφραγίδα" και οδηγούνται νομοτελειακά στην Διάλυση. 

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου ψυχορραγεί με επιλογή Τσίπρα , ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη, έκτακτη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ αλλά και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Πάνος Καμμένος βλέπει το κόμμα του να αποσυντίθεται με γρήγορους ρυθμούς.

Κορυφαία στελέχη και βουλευτές αρνούνται να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, παρά τις “απειλές” του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία δεν είναι μεν βουλευτής αλλά προτάθηκε και έγινε υφυπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει για να ρίξει τη βόμβα της κατά του Πάνου Καμμένου.

«Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί», δήλωσε η Μαρίνα  Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ την Τετάρτη.

Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον Πάνο Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Καταρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω. Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό».

Ακόμα, η υφυπουργός είπε: «Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς. Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε πτώση της κυβέρνησης. «Δεν θα συνεργήσω να πέσει αυτή η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει μετά το τέλος της διαδικασίας την έδρα του.

Μιλώντας στον "Θέμα 104,6"  ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του Πάνου Καμμένου.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι δεν επρόκειτο για μυστική συνάντηση. «Είχε κόσμο, τον είδα, έχουμε μια καλή σχέση. Ήταν μια ευκαιρία να τον δω, λειτουργεί πολύ θετικά για την χώρα. Δεν το έχω κρύψει, τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στον πρωθυπουργό», ανέφερε, ενώ όσον αφορά τα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «τα σενάρια συνωμοσιολογίας ότι πήγα (σσ: στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα), να συμφωνήσω να πάω με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν με αγγίζουν. Ποτέ δεν έχω μιλήσει με κανένα για το τι θα κάνω ή όχι. Το τι θα κάνω σαν απλός πολίτης, περιμένετε και θα το δείτε».

Ο Κώστας Κατσίκης, πιστός όπως φαίνεται, μέχρι τώρα, στον Πάνο Καμμένο δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη όταν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον “Θέμα 104.6”.

Αναφερόμενος στον χρόνο που θα συμβεί αυτή η εξέλιξη ο Κώστας Κατσίκης ανέφερε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Σε επόμενη ερώτηση για το τι θα κάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου σε περίπτωση πρόταση δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Κατσίκης απάντησε ότι «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;», προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της Νέας Δημοκρατίας».

Και όλα αυτά γίνονται ενώ δεν έχουν ακόμη μιλήσει στελέχη όπως η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η Έλενα Κουντουρά, ο Κώστας Ζουράρις και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι η μόνη που θα φύγει μαζί με τον Καμμένο, φέρεται να είναι η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Ολοι οι υπόλοιποι σκέφτονται σοβαρά να τον εγκαταλείψουν.

Το ίδιο στέλεχος έλεγε επίσης ότι ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης είναι το ερωτηματικό καθώς δεν έχει αποκαλύψει τη θέση του ενώ η Έλενα Κουντουρά μάλλον κλίνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τέρενς Κουίκ είναι στη γραμμή «ότι πει ο πρωθυπουργός».

Οι τρεις απουσίες

Επίσης, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις 10 το πρωί της Τετάρτης και την Εκτελεστική Γραμματεία στις 11 ενώ γνώριζε ότι θα απουσιάζουν τρία στελέχη.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Κουντουρά που θα βρίσκεται στην Αμερική, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισήμως δεν έχει διαγραφεί, θα είναι στην Αίγυπτο και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Πάτρα.

Στους ΑΝΕΛ έχουν και έναν ακόμη φόβο. Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας προλάβει τις κινήσεις τους και προχωρήσει σε ανασχηματισμό προτού φύγει μόνος του ο Πάνος Καμμένος.

Και ένα ενδιαφέρον που τονίζουν με νόημα είναι η έδρα του Παπαχριστόπουλου. Όταν την παραδώσει αυτός που θα την πάρει είναι ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.