Ο Τζέφρι Πάιατ έκανε βόλτα με πατίνι και ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη (Video&Photos)

125
Ο Τζέφρι Πάιατ έκανε βόλτα με πατίνι και ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη

Βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Νέα Παραλία.

Ο Αμερικανός πρέσβης συνοδευόταν από την Αμερικανίδα πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι. Στη συνέχεια, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα, έκανε ποδήλατο για αρκετή ώρα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψή του, καθώς πάει πολύς καιρός που είχε επισκεφτεί τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Ακόμα, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε ότι δε του κάνει καθόλου εντύπωση που τόσοι νέοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια.

«Η μικροκινητικότητα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα και είναι μέρος ενός πειράματος που μπορεί να συμβάλει στην κυκλοφορία στην πόλη και μάλιστα σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα βοηθήσει και στον τουρισμό και στην οικονομία μέσα σε αυτήν την κρίση. Είναι πολύ ωραίο να κυκλοφορεί κανείς με ποδήλατο ή σκούτερ στην πόλη και να απολαμβάνει τη βόλτα του αποφεύγοντας την κίνηση», ανέφερε ο πρέσβης.

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε και στις απευθείας πτήσεις που θα υπάρξουν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, κάτι το οποίο συζήτησε και με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.