O βρώμικος πόλεμος του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό (έγγραφα)

570

Αυτό που δεν κατανοεί ο Κόκκαλης είναι ότι δεν μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Και δεν μπορεί πια να έχει την ομάδα του Πειραιά το «μαξιλάρι» του για να κάνει δουλειές.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης όντως συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια επεδίωξε συνειδητά και συστηματικά να το συνδέσει γιατί αυτό του έδινε αυξημένο κύρος, απήχηση και νομιμοποίηση στο ρόλο του «εθνικού προμηθευτή» στον οποίο διέπρεψε.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν από τους επιχειρηματίες για τους οποίους διαμορφώθηκε στην Ελλάδα η ίδια η έννοια της διαπλοκής.

Τώρα ο Σωκράτης Κόκκαλης, χρόνια μετά αφότου αποχώρησε από τα διοικητικά του Ολυμπιακού, αποφασίζει να στραφεί κατά της ομάδα που τόσο εκμεταλλεύτηκε.

Με επιστολή που έστειλε στη ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, ουσιαστικά κάνει έξωση στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Μια επιστολή κυνική, ένα κείμενο έξωσης που δεν παραλείπει να υπενθυμίσει οφειλή… 15.033,84 ευρώ, το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά για ποιο οικόπεδο πρόκειται και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει αρχικά στη Θρύλος ΑΕ, στην εποχή που στα διοικητικά μεσουρανούσε ο Κόκκαλης.

Τότε μεταβιβάστηκε στην Ιντρακάτ που είναι η κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου Κόκκαλη και έκτοτε ο Ολυμπιακός πλήρωνε ενοίκιο στην Ιντρακάτ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε απλώς στο να πληρώνει σημαντικά ποσά ως ενοίκια όλα αυτά τα χρόνια, για ένα οικόπεδο που αρχικά ήταν δικό του, αλλά και επένδυσε περίπου 500.000 ευρώ στις εγκαταστάσεις.

Η Ακαδημία με τη σειρά της είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει κάνει αθλητικά ο Ολυμπιακός, μια που αυτό επιτρέπει να έχει ως ομάδα μεγάλο βάθος και δυνατότητα να βγάζει πλήθος ταλέντων στο προσκήνιο.

Και σε αυτή την προσπάθεια είναι που θέλει να κάνει ζημιά ο Κόκκαλης.

Γιατί η απαίτηση να γίνει η έξωση, ενώ είναι σε εξέλιξη η αγωνιστική περίοδος, απλώς ανατρέπει τον όποιον σχεδιασμό της Ακαδημίας, την ώρα που στην πραγματικότητα στερεί από τον Ολυμπιακό από ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης άφηνε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Θρύλου

Η ανακοίνωση της Θρύλος Α.Ε. κάνει σαφές ότι ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είχε ένα σχεδιασμό που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει αυτή την έξωση.

Με αυτή την έννοια η πραγματική ζημιά θα είναι μικρότερη, σε πείσμα των σχεδιασμών Κόκκαλη. Άλλωστε, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μεγαλύτερη ζημιά που έχει κάνει ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό.

Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έφυγε το 2010 από τη διοίκηση του Ολυμπιακού αφήνοντας πίσω ένα χρέος που υπερέβαινε τα 40 εκατομμύρια ευρώ και άμεσες οικονομικές ανάγκες, κυρίως για το ρόστερ, που ξεπερνούσαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι χρειάστηκαν να δοθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ εκείνα τα χρόνια για να σταθεί στα πόδια της η ομάδα και συνεχίσει να μαζεύει τίτλους.

Για να μην αναφερθούμε στα 7 εκατομμύρια χρέη που άφησε ο Πέτρος Κόκκαλης στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ή στο colpo grosso για το γήπεδο Καραϊσκάκη όπου ο Κόκκαλης κατάφερε στην πραγματικότητα να βγάλει 15 εκατομμύρια από την προπώληση της «Καραϊσκάκης Α.Ε.».

Κρατικοδίαιτη «επιχειρηματικότητα» και προνομιακές σχέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ούτως ή άλλως ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες επιλογές. Τα τελευταία χρόνια απέδειξε για άλλη μια φορά ότι εκπροσωπεί την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.

Αυτή που κυρίως στηρίζεται στις σχέσεις με κυβερνητικά κέντρα και την εξασφάλιση προνομιακής μεταχείρισης.

Βαδίζει δηλαδή στα βήματα της πορείας που τον έκανε ήδη στη δεκαετία του 1990 να είναι συνώνυμος με τη λέξη διαπλοκή.

Έτσι, οι καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, κορυφώθηκαν με την επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη, για το ευρωψηφοδέλτιo.

Έτσι στις αρχές του 2016, πάνω στην κορύφωση του προσφυγικού, η Ιντρακάτ είναι από τις εταιρείες που παίρνουν την ανάθεση για την κατασκευή των μεταφερόμενων οικίσκων τύπου container για τους πρόσφυγες.

Έπειτα ήταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ που ο Κόκκαλης σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Λασκαρίδη θα εξασφαλίσει την άδεια για τη μετακίνηση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι.

Και βέβαια υπάρχουν και όλες οι δουλειές που εξασφάλισε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ Defense Electronics επί υπουργίας Πάνου Καμμένου στο νευραλγικό ΥΠΕΘΑ, όταν η εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη κέρδισε συμβόλαια αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Και όλα αυτά ενώ εδώ και χρόνια δεν έχει συνεισφέρει τίποτε, την ώρα που αποδεδειγμένα άφησε πίσω μεγάλες ζημιές.

Και αυτό γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης μάλλον ποτέ δεν πίστεψε στον Ολυμπιακό, ούτε και συνειδητοποίησε τι σημαίνει αυτή η ομάδα για το ποδόσφαιρο, την Ελλάδα και την κοινωνία.

Τον μόνο που τον ένοιαζε ήταν το χρήμα και από εκεί και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμμαχήσει ακόμη και με αυτούς που είναι ορκισμένοι εχθροί του Ολυμπιακού.

Μόνο που ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ομάδα, ή ένα στελεχιακό δυναμικό, ή μια διοίκηση που έχει αποδείξει ότι στα εμπόδια στηρίζει την ομάδα και την βοηθά.

Όπως ακριβώς θα κάνει και τώρα για να αντιμετωπιστεί η αποτυχημένη τρικλοποδιά Κόκκαλη.

Πάνω από όλα ο Ολυμπιακός είναι ένας ολόκληρος κόσμος που και κρίση έχει και γνώση και μπορεί να αντιληφθεί ποιος βοηθά την ομάδα και ποιος προσπαθεί να την υπονομεύσει με κάθε δυνατό τρόπο.

 

 

H απάντηση του Ολυμπιακού 

Πως απάντησε ο Ολυμπιακός στον Σωκράτη Κόκκαλη και στην επιστολή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ που του ζητά ένα κομμάτι του αθλητικού κέντρου του Ρέντη; Σηκώνοντας το γάντι της πρόκλησης. Και βάζοντας τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Το οικόπεδο που ζητά ο Σωκράτης Κόκκαλης ανήκει στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Η εταιρία όμως το πήρε από την ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. Δηλαδή από τον Ολυμπιακό. Δηλαδή πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο της ίδιας της ομάδας. Ένα οικόπεδο για το αθλητικό κέντρο της ομάδας το οποίο ο άλλοτε ιδιοκτήτης το πέρασε στις δικές του εταιρίες και για το οποίο έπαιρνε νοίκι από τον νέο ιδιοκτήτη!

Το ίδιο οικόπεδο που ζητά τώρα ο Σωκράτης Κόκκαλης να αφήσει ο Ολυμπιακός σε τριάντα ημέρες, εν τω μέσω της αγωνιστικής περιόδου. Τα λόγια είναι περιττά.

«Με μεγάλη απογοήτευση αλλά χωρίς ίχνος έκπληξης, λάβαμε την επιστολή σας που μας ενημερώνει ότι η Εταιρεία σας αποφάσισε απροειδοποίητα και κατά παράβαση των οικείων νομοθετικών διατάξεων, και θέτοντας διορία μόλις 30 ημερών, να διακόψει τη μίσθωση οικοπέδου που αποτελεί μέρος των προπονητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη και στο οποίο προπονούνται και αγωνίζονται οι ομάδες της Ακαδημίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Σημειώνεται μάλιστα ότι η INTRAKAT είχε αποκτήσει το οικόπεδο αυτό από τη ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. κατά την περίοδο που ιδιοκτήτης της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, στερώντας με αυτό το τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την ομάδα μας.

Επιλέγετε μάλιστα να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ώστε η ζημία να είναι μεγαλύτερη αφού ανατρέπεται όλος ο αγωνιστικός προγραμματισμός της Ακαδημίας μας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και πάλι η εχθρική στάση του Σωκράτη Κόκκαλη και των εταιρειών του απέναντι στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Αποδείχθηκε με την υπόθεση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τη στάση του τα τελευταία τρία χρόνια και τις συμμαχίες του και τις δουλειές με όλους σχεδόν τους εχθρούς του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς και με το γεγονός ότι ο ίδιος και οι εταιρείες του δεν συνεισέφεραν ούτε ένα ευρώ για τον Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πειραιάς, 19.11.2019 Αριθ. Πρωτ. 298

Δυστυχώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τους γιους του και τους συνεργάτες του, βασιλιάς τους είναι το χρήμα ενώ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ένα όχημα επίτευξης κερδών για τις κρατικοδίαιτες εταιρείες του.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήδη ετοιμάζει νέους χώρους κοντά στο προπονητικό κέντρο, για να φιλοξενήσουν τις ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού που κάνουν προπόνηση και αγωνίζονται στον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο έχουν επενδυθεί από μέρους μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να φτάσει στα υψηλά επίπεδα του προπονητικού κέντρου.

Σε ότι αφορά σε μια οφειλή μερικών χιλιάδων ευρώ σε σχέση με την μίσθωση, την οποία αναφέρετε στην επιστολή σας, σας ενημερώσουμε ότι έχει εξοφληθεί. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αφήνει χρέη όπως γινόταν επί των ημερών σας, με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μας μας κληροδοτήσατε.

Για όλους εμάς, η λειτουργία της Ακαδημίας και των Σχολών, είναι πολύ σημαντική για τον Σύλλογο και την κοινωνία γιατί αποδίδει σε αυτήν εξαιρετικούς αθλητές, μαθητές και κυρίως ανθρώπους.

Να είστε σίγουροι ότι μαζί με τη παραλαβή του οικοπέδου σας θα εισπράξετε και την καθολική αποδοκιμασία του κόσμου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για ένα ακόμα απρόκλητο χτύπημα στον Σύλλογο».

ΠΗΓΗ: to10.gr