Ο χθεσινός ΤΡΑΓΙΚΟΣ Τσίπρας επιβεβαιώνει πως έκλεισε ο πολιτικός του κύκλος

488
Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ας κάνουμε τον σταυρό μας.

Όσα συνέβησαν κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, θα διδάσκονται στο μέλλον στις "δεξαμενές" πολιτικής σκέψης υπό τον τίτλο "Πολιτικό λάθος ή ανοησία;"!

Του Λουκά Γεωργιάδη

Ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, 15 μήνες μετά την ήττα του σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το κυβερνών κόμματα στις δημοσκοπήσεις σε μια πρωτοφανή συγκυρία. Εν μέσω παγκόσμιου υγειονομικού συναγερμού, ευθέων απειλών από την Τουρκία και σημαντικής συρρίκνωσης της οικονομίας λόγω των περιοριστικών μέτρων ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Κι όμως, μέσα σε αυτή τη δίνη, όπως είναι λογικό, μια αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις της, επιδιώκοντας να κερδίσει μέσα από τη συναίνεση και όχι να εκφράζει θέσεις του περιθωρίου. Και περιμένεις από μια τέτοια αντιπολίτευση, να βγάλει έναν... λαγό από το καπέλο! Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον... έβγαλε! Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, θέλοντας να... χαλάσει το τριήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μας... πληροφορούσαν τις πρώτες ώρες του... ντελίριου!

Το πρώτο... λάθος ξεκινάει από το γεγονός ότι η πρόταση μομφής θα έπρεπε να απευθύνεται και στον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτό δεν έγινε. Το δεύτερο... λάθος ήταν ότι η πρόταση μομφής δεν έγινε κατά της κυβέρνησης. Αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες τι πρόταση μομφής να κάνεις; Όταν είσαι 20 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις, όταν στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δίνεις μάχη με τον... Κανένα και όταν το 40% των ψηφοφόρων σου, δείχνουν εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση του πολιτικού σου αντιπάλου, τότε η μάχη είναι χαμένη από τα... αποδυτήρια.
Τελικώς, αποφασίζεις να βγεις και να παίξεις... μπάλα. Και ό,τι βγει. Μάζευε κι ας είναι και ρόγες, όπως λέει το γνωστό ρητό. Και βγαίνεις στο τεραίν, έχοντας προετοιμάσει τους βουλευτές σου και τα...τρολάκια σου ότι είσαι ο Μέσι και πας να καθαρίσεις το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο!

Νομίζεις ότι θα παίξεις μόνος σου στο τεραίν, λόγω κεκτημένης ταχύτητας από μια αλλαζονική διακυβέρνηση. Και εκεί αρχίζουν να πέφτουν οι... σφαλιάρες η μία πίσω από την άλλη. Προφανώς γιατί ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι από τον σημερινό πολιτικό σου αντίπαλο, τρως αλλεπάλληλες "σφαλιάρες" από το 2016...

Καταγγέλλεις τον πτωχευτικό κώδικα που δεν παίρνει σπίτια, αλλά δίνει την ευκαιρία σε όποιον μπορεί να ρυθμίσει, να το πράξει, χωρίς να μεταφέρει το βάρος στις επόμενες γενιές. Κάνεις... σημαία το Νόμο Κατσέλη, μόνο που έχεις ξεχάσει ότι με τους πύρινους λόγους σου τον είχες καταγγείλλει και καταψηφίσει το 2010! Και άντε να δεχθούμε ότι τότε εκπροσωπούσες ένα κόμμα του 4% που ήταν σαν ένα τρίχρονο παιδί που δεν καταλαβαίνει. Κυβέρνησες τη χώρα για 53 μήνες και λογικά θα έπρεπε να θυμάσαι τα πεπραγμένα σου.

Τα πεπραγμένα του α΄ εξαμήνου του 2015 που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση του Νοεμβρίου του ιδίου έτους και όσα ακολούθησαν, προκάλεαν ζημία στην οικονομία άνω των 200 δισ. Αυτό το ποσό, για τα... τρολάκια και όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αποτελεί την εκτίμηση βάσει στοιχείων του πρώην επικεφαλής του Euro Working Group. Δηλαδή του Αρχιλογιστή των οικονομιών της Ευρωζώνης!

Άντε και καλά όλα τα παραπάνω αποτελούν... ιστορία, αλλά δεν σκέφτηκες ότι η ζημία οφείλεται ακριβώς σε αυτήν την περίοδο; Και τι κάνεις; Καταθέτεις πρόταση μομφής, ενώ έχεις την υπογραφή σου στο ΦΕΚ για την άρση προστασίας της α΄ κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019! Τότε που είχε δεσμευτεί έναντι των δανειστών ο υπουργός επί των Οικονομικών σου, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή την ισχυρότερη φωνή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Και τον εκθέτεις! Και εκτίθεσαι!

Παίρνεις στο κλείσιμο της συζήτησης από τον πολιτικό σου αντίπαλο το "δωράκι" του ΦΕΚ όπου δημοσιεύεται η σχετική απόφαση της κυβερνήσεως σου, καις το "χαρτί" της δυσπιστίας για το προσεχές διάστημα και στο τέλος φεύγεις για το σπίτι σου για να κάνεις... ταμείο. Σου έρχεται στο μυαλό ο ποινικός κώδικας και η "Χρυσή Αυγή", ο Κοντονής, ο Τσακαλώτος, το ΦΕΚ για την άρση προστασίας της α΄ κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019!

Απελπισία, πανικός, αυτοκτονικός ιδεασμός! Θυμάσαι επίσης ότι "η θάλασσα δεν έχει σύνορα", αλλά εσύ έχεις ζητήσει να γίνει... γιούρια στον ταβλά με τα... 12 ναυτικά μίλια με την Τουρκία! Αν το τριήμερο που πέρασε ήταν το καλύτερο για τον Μητσοτάκη, τότε, για τον Τσίπρα ήταν ένας τριήμερος... εφιάλτης! Τελικώς, θα... παρακαλάει ο Μητσοτάκης για να του... χαλάσει κάθε τριήμερα από δω και πέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Tragic!