Ο ζόρικος χειμώνας για την οικονομία  

316

Σε παζλ για δυνατούς λύτες αναμένεται να εξελιχθεί το θέμα «ελληνική οικονομία» τους επόμενους κρίσιμους μήνες του Φθινοπώρου με την Κυβέρνηση να επιχειρεί την εφαρμογή συγκεκριμένου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της υψηλής ύφεσης που πλήττει την ευρωζώνη.

Από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου εκπέμπονται μηνύματα αισιοδοξίας ότι η χώρα θα καταφέρει να βγει από τη σημερινές έντονες αναταράξεις το συντομότερο, προτάσσοντας στοχευμένες δράσεις για μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών και ταυτόχρονα προασπίζοντας την κοινωνική συνοχή με ένα πλέγμα μέτρων προστασίας των ασθενέστερων και όσων πλήττονται από τις επιπτώσεις λόγω της πανδημίας.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την ολιγοήμερη καλοκαιρινή ραστώνη και τις στοχευμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, στο πρωθυπουργικό γραφείο ανεβάζουν ρυθμούς με στόχο την εκπόνηση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ ζόρικος και η καταγραφή υψηλής αποτελεσματικότητας στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου περισσότερο από κάθε φορά επιβεβλημένη.

Η Κυβέρνηση διαθέτει χρήματα και αποφασιστικότητα, αλλά και υψηλή αποδοχή στην κοινή γνώμη, να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα και να υλοποιήσει συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εθνικές εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την μετάβαση στην μετά κορωνοϊό εποχή και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση μακριά από την αβεβαιότητα και τους προβληματισμούς του σήμερα.