Ζούλας: Aνέλαβε την ΕΡΤ και αποκάλυψε ότι κάποιοι του είπαν «συλλυπητήρια»

244

Στην ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναφέρεται ο Μικροπολιτικός των Νέων, αποκαλύπτοντας ότι ο νέος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ζούλας, δήλωσε ότι κάποιοι τον πήραν για «συλλυπητήρια» και για «καλό κουράγιο». Είπε επίσης πως η ΕΡΤ χρειάζεται «γενναία ανανέωση» προσωπικού, αλλά χωρίς απολύσεις.

Και συνεχίζει: «Με ποιο τρόπο θα το κάνει αυτό βέβαια μάλλον ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πει, αφού παράλληλα κατέστησε σαφές πως εκτιμά ότι 'με τέτοια ανθρωπογεωγραφία δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ'. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι από τους 2.200 εργαζομένους μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών, ενώ και οι διαθέσιμοι πόροι της εταιρείας είναι 2-3 εκατ. ευρώ για επενδύσεις και άλλα 2-3 εκατ. ευρώ για να παράσχει πρόγραμμα...

Οπως πρόσθεσε ο Ζούλας χαρακτηριστικά, «τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Τα έσοδά της είναι 180 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος, 7,5 εκατ. εκτιμώνται τα διαφημιστικά έσοδα, 63 εκατ. είναι τα έξοδα μισθοδοσίας, 20 εκατ. για ΦΠΑ, 24 εκατ. η επιστροφή μερίσματος στο κράτος, 35 εκατ. τα λειτουργικά έξοδα και 42 εκατ. το κόστος των επενδύσεων σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα εκ του οποίου η προηγούμενη κυβέρνηση έχει δεσμεύσει 35 εκατ. ευρώ για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες...

Εκτός του Ζούλα εγκρίθηκε και η τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου (πρόταση του νέου προέδρου αυτή, που πέρασε). ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τους καταψήφισαν, ενώ Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ψήφισαν 'παρών'».