Οι «αθόρυβοι» παίκτες της Πειραιώς

780
Οι «αθόρυβοι» παίκτες της Πειραιώς-Πως το κόμμα συνδράμει στην Κυβέρνηση

Όταν ένα κόμμα εξουσίας βρίσκεται στην Κυβέρνηση, τα φώτα στρέφονται εκ των πραγμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργεία.

Ωστόσο, ο κομματικός μηχανισμός παραμένει ενεργός και μια ομάδα στελεχών, έμπιστων του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν σε καθημερινή βάση αθόρυβη δουλειά που σχετίζεται με τις δράσεις του πολιτικού οργανισμού αλλά και τη στήριξη του κυβερνητικού έργου.

Από νωρίς το πρωί περνούν το κατώφλι των γραφείων της οδού Πειραιώς τα κεντρικά στελέχη τα οποία σχεδιάζουν τις κινήσεις για τους επόμενους μήνες.

Ο γραμματέας της Π.Ε Γιώργος Στεργίου, ο Στέλιος Κονταδάκης, ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Νίκος Ρωμανός και ο Τάσος Γαϊτάνης, αλλά και ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού Βασίλης Φεύγας είναι ανάμεσα σε άλλους, τα πρόσωπα κλειδιά που σηκώνουν στην παρούσα φάση  το βάρος της λειτουργίας του κόμματος σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό.

Οι γραμματείς και τα στελέχη εμφανίζονται ιδιαίτερα ζωηροί την επομένη της πανδημίας και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν κλαδικές συναντήσεις, στοχευμένες καμπάνιες που ενεργοποιούν τα μέλη του κόμματος και τους πολίτες, ενώ διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον κομματικό μηχανισμό στην Περιφέρεια.

Συνιστά αδιαμφισβήτητα πολιτικό πλεονέκτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το γεγονός που ότι υφίσταται έναν ενεργός μηχανισμός πιστός στον ίδιο που συνδράμει στη στήριξη του κυβερνητικού έργου και είναι σε πλήρη ετοιμότητα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μάλιστα, η ομάδα της Πειραιώς κινείται πια σε ψηφιακή τροχιά και έχει αναδείξει τις νέες τεχνολογίες σε ουσιαστικό εργαλείο αναβάθμισης της εσωτερικής επικοινωνίας του οργανισμού και της διατήρησης ανοιχτών διαύλων με τα μέλη, τους φίλους και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Η γαλάζια ομάδα κρούσης κινείται μεν σε χαμηλούς τόνους, έτοιμη να ανεβάσει τις στροφές στο μάξιμουμ με τη σκέψη στην επόμενη εκλογική μάχη, όποτε κι αν αυτή γίνει.