Οι «δημογέροντες» του ΣΥΡΙΖΑ συνασπίζονται

165

Αν, πάντως, αναδεικνύει κάτι η αναδιάταξη των εσωκομματικών συσχετισμών στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι πως η πρόθεση της λεγόμενης «ιστορικής ηγεσίας» του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδεχθούν τόσο εύκολα τα σχέδια «τιμητικής αποστρατείας», που εξυφαίνει σε βάρος τους ο Αλέξης Τσίπρας, (και έχει πολλάκις αποκαλύψει το «Αγκίστρι»), φαίνεται μέσω του νέου σκηνικού.

Οι «δημογέροντες» του κόμματος ουσιαστικά έχουν συνασπιστεί - και το ανησυχητικό για τον πρώην πρωθυπουργό είναι πως όλοι τους συνασπίζονται γύρω από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ήτοι την «Ομπρέλα», που αποδεικνύεται πως είναι κάτι πολύ περισσότερο από τους «53» και τους συμμάχους τους.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ των υπογραφόντων τη διακήρυξη της «Ομπρέλας» είναι και ο Νίκος Βούτσης,  όπως και ο προερχόμενος από τους «ανανεωτικούς», (όταν αυτοί υπήρχαν...), Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Σημειωτέον ότι μετά τα «γεννητούρια» της νέας τάσης, οι «διανοούμενοι» της Κουμουνδούρου Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς και Κώστας Γαβρόγλου φρόντισαν να αφήσουν να διαρρεύσει η... συμφωνία τους με τις εξελίξεις.

Κατά την διαρροή, μάλιστα, οι τρεις τους βρίσκονται «σε παράλληλη πορεία» και «συμμερίζονται τους προβληματισμούς» των στελεχών της «Ομπρέλας», με ό,τι σημαίνει αυτό.