Οι «έγκυροι» αναλυτές και τα ευφάνταστα σενάρια για την επιστροφή Τσίπρα στην εξουσία

323

Πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να πιάσουν διάφοροι καλοδιαφημισμένοι αναλυτές και διακινούν ευφάνταστα σενάρια περί πολιτικής επανάκαμψης του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που τα σημερινά δεδομένα και σε επίπεδο δημοσκοπήσεων και σε επίπεδο σοβαρής πολιτικής ανάλυσης οδηγούν στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διανύει μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας, ρέπει ασύστολα προς το λαϊκισμό, στερείται μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, εγκλωβίζεται σε ιδεοληψίες ενός χρεοκοπημένου παρελθόντος και έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας, αλλά και της κεντροαριστεράς που παραμένει άστεγο κομματικά και ευελπιστεί σε ανακατατάξεις στο άμεσο μέλλον.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα για την Κουμουνδούρου και την ηγετική της ομάδα, όσο κι αν προσπαθούν τεχνητά και εκ του πονηρού να την αλλάξουν διάφοροι «ειδικοί», που παίρνουν χρυσό μετάλλιο στις κυβιστήσεις. Αποτελεί ντροπή για πρόσωπα που είχαν θητεύσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου ή στον Κώστα Καραμανλή, σήμερα να ταυτίζονται με έναν πρώην πρωθυπουργό χωρίς ελπίδα και προσδοκίες και να παρακαλούν τον Αλέξη Τσίπρα να τους βγάλει από την αφάνεια και το περιθώριο που τους οδήγησαν οι εξελίξεις.

Το χειρότερο όμως είναι ότι προσφέρουν κακή υπηρεσία όχι μόνο στους πολίτες αποκρύπτοντας την πραγματικότητα αλλά στον ίδιο τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που ζαλισμένος από τον πολιτικό ναρκισσισμό και την άκρατη αλαζονεία που τον διακρίνει δεν μπορεί να δει κατάματα τι συμβαίνει και να αλλάξει ρότα έστω και την τελευταία στιγμή.

Αδιαμφισβήτητα οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και γυρίζουν την πλάτη σε περιπτώσεις τέτοιες που αναβλύζουν ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό!