Η φορολαγνεία του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τους πολίτες

131

Δεν έχουν τέλος οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καταδεικνύουν τις ατέλειωτες εμμονές και τις προκλητικές αγκυλώσεις σε αποτυχημένα οικονομικά μοντέλα και σε φορομπηχτικές πολιτικές που φρόντισαν να κάνουν πράξη την εποχή που είχαν στα χέρια τους τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι νέες δηλώσεις του πρώην κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της περιόδου 2015-2019 κύριου Αλεξιάδη περί της ανάγκης για περισσότερα φορολογικά έσοδα προκαλεί ανησυχία στους πολίτες, τόσο στη μεσαία Τάξη όσο και στα ευπαθή κοινωνικά στρώματα που προσπαθούν να βγάλουν από τη μνήμη τους σειρά μέτρων αύξησης της φορολόγησης με τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν εκείνοι που μείωσαν το αφορολόγητο, έκοψαν το ΕΚΑΣ, αύξησαν τις εισφορές υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επέβαλαν 29 νέους φόρους, κυρίως έμμεσους που είναι και οι κοινωνικά πιο άδικοι.

Φόροι και εισφορές αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018. Φαίνεται τελικά ότι η φορολαγνεία είναι έννοια συνδεδεμένη άμεσα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την απόσταση που τηρεί στην παρούσα φάση η πλειοψηφία της κοινής γνώμης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κολλημένος σε θέσεις και προτάσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πραγματικό συμφέρον του ελληνικού λαού, τόσο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα προκαλούν εκνευρισμό και απογοήτευση στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος του κ. Τσίπρα με το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής συντριβής να φαίνεται πλέον ορατό στον ορίζοντα.

Οι πολίτες πλήρωσαν εξοντωτικούς φόρους τη δεκαετή περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και τώρα ζητούν σταδιακή ανακούφιση από αχρείαστα φορολογικά βάρη, όπως εύστοχα η σημερινή κυβέρνηση πράττει και σύμφωνα με τις έως τώρα εξαγγελίες θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση που οδηγεί στην ανάπτυξη, στην επιβίωση των επιχειρήσεων και στη στήριξη των θέσεων εργασίας.