Οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στην Κανονικότητα  

145
Τη δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του τρίτου κύματος της πανδημίας και της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας είναι αποφασισμένος να λύσει ο Πρωθυπουργός, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την επιστροφή στην Κανονικότητα.

Τη δύσκολη εξίσωση της αντιμετώπισης του τρίτου κύματος της πανδημίας και της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας είναι αποφασισμένος να λύσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την επιστροφή στην Κανονικότητα.

Στην Κυβέρνηση έχουν σχεδιάσει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις στο πλαίσιο ενός οδικού χάρτη που αφενός θα στηρίξει το σχεδιασμό του εμβολιασμού με ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα από εδώ και στο εξής και αφετέρου θα δρομολογήσει την επόμενη μέρα με τον κωδικό «ανάκαμψη» μέσα από στοχευμένα μέτρα και τη εφαρμογή ενός νέου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξωστρέφειας της χώρας.

Στη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων θα εφαρμοστεί ένα αυστηρότερο μείγμα μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας και από εκεί και πέρα το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για το άνοιγμα της αγοράς.

Στην κυβερνητική ατζέντα έχουν προτεραιοποιήσει το λιανικό εμπόριο που επλήγη σοβαρά από την πολύμηνη περιπέτεια της καραντίνας ενώ ακολουθεί η στήριξη του τομέα του τουρισμού, όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η υιοθέτηση της πρότασης για πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό όπλο της Κυβέρνησης αποτελούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, η σωστή αξιοποίηση των οποίων συνιστά ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτελεί το όχημα για την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η περιπέτεια του κορωνοϊού αποτελεί μία καλή ευκαιρία αύξησης της ανθεκτικότητας και αναβάθμισης των υπηρεσιών του Κράτους μέσα από την ψηφιακή σύγκλιση, την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Εν κατακλείδι, η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει αποφασιστικότητα να σπάσει αυγά και να κάνει πράξη το όραμα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τους πολίτες της, πρωταγωνιστεί και στήνει ανθεκτικές γέφυρες με τη νέα εποχή.