Οι γερμανικές αποζημιώσεις μενού στο δείπνο προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου (Photos)

187

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι για την Ελλάδα είναι «Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες» οι αποζημιώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά απέρριψε την θέση που επαναδιατύπωσε χθες το Βερολίνο διά του του εκπροσώπου του, ότι «το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και πρόσθεσε ότι με βάση τους κανόνες αυτού του πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του.

Καλωσορίζοντας στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον κ. Στάινμαγερ και τη σύζυγό του Έλκε, για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, καθώς και μια κορυφαία προσωπικότητα η οποία, με βάση τη μακρόχρονη λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία και το ευρωπαϊκό όραμα που την διακρίνει, έχει υπερβεί, κατά πολύ, τα όρια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή και την διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

proedriko012

To παρασκήνιο του δείπνου

Αρκετά ήταν τα πηγαδάκια στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια του δείπνου προς τιμήν του Φράνκ Βάλτερ Στάινμάγερ.

proedriko014

Από τους πρώτους, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

proedriko003

proedriko005

Ακόμα, στο δείπνο παρευρέθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

proedriko015

proedriko008

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, που συνοδευόταν από την σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, βρέθηκε στο επίκεντρο σε αρκετά πηγαδάκια, όπως και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

proedriko010

proedriko004

proedriko007proedriko006Μάλιστα, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε θερμή χειραψία με Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός που προσήλθε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα, χαιρέτισε εγκάρδια και ασπάσθηκε την Έφη Αχτσιόγλου.

proedriko000

proedriko011

proedriko013

Επίσης, την πύλη του προεδρικού μεγάρου η πρέσβειρα της Unesco και πρόεδρος του Συλλόγου “Ελπίδα”, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

proedriko009