Οι ιδεολογικές εμμονές του Τσίπρα και τα σφιχταγκαλιάσματα με την τρομοκρατία

169

Ταφόπλακα στην περιβόητη και πολυδιαφημισμένη στροφή στην Κεντροαριστερά βάζει με τις διαρκείς γκάφες και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που προέρχονται από το μακρινό παρελθόν, ο Αλέξης Τσίπρας.

Όταν ολόκληρη η Αξιωματική Αντιπολίτευση βάζει σε πρώτο πλάνο της αντιπολιτευτικής της ατζέντας τα καπρίτσια του καταδικασμένου αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δεμένος χειροπόδαρα από τις ακραίες συνιστώσες της Κουμουνδούρου και από τις μεθοδεύσεις της ισχυρής εσωκομματικής αντιπολίτευσης που δεν τον αφήνουν να βγάλει κιχ πριν τους ρωτήσει και τον σέρνουν σε μία αδιέξοδη στρατηγική που έχει απογοητεύσει την πλειοψηφία των σοβαρών και μετριοπαθών ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς που παραμένει εμβρόντητη μπροστά στο σημερινό κατήφορο του κόμματος που θέλει να φλερτάρει και να επιστρέψει στην εξουσία.

Θα τρέμουν τα κόκαλα του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου με όλα αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν σήμερα στην παράταξη που κάποτε εκπροσωπούσε την ανανεωτική αριστερά και πλέον παίρνει τα χαρακτηριστικά ακραίων κομμάτων στη Λατινική Αμερική.

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η λογική και η σοβαρότητα είναι έννοιες άγνωστες για την ηγετική ομάδα και τους περισσότερους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδοθεί σε έναν άτυπο διαγωνισμό ανοησίας με τις περισσότερες από τις ανακοινώσεις να θυμίζουν παιδική χαρά και αποφάσεις δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου.

Μέσα σ' αυτό κλίμα απαξίωσης ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αδύναμος να αντιμετωπίσει την δημοσκοπική κατρακύλα του κόμματος του και πλέον αντιλαμβάνεται ότι η επιστροφή στο Μέγαρο Μαξίμου θα παραμείνει ένα απατηλό όνειρο και τίποτε άλλο.