Οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώνεις παιδιά - Ποια είναι η θέση της Ελλάδας

421
Οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώνεις παιδιά

Μερικοί πολίτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλά ποσοστά φόρων εάν είναι σίγουροι πως θα έχουν την εκπαίδευση και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά τους.

Αυτό δείχνει η ετήσια έρευνα της Best Countries Report, με τις καλύτερες χώρες για να μεγαλώνεις παιδιά.

Με βάση σημαντικούς παράγοντες, όπως: η «πράσινη» ζωή, η ασφάλεια,
η ισότητα των φύλων, οι νόμοι φιλικοί προς την οικογένεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και η εξαιρετική εκπαίδευση των νέων.

Η ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας είναι ο «παράδεισος» για να μεγαλώσεις ένα παιδί.

Κάθε χρόνο η σχετική έρευνα της Best Countries Report, αναδεικνύει τις χώρες εκείνες που θεωρούνται ως οι πλέον κατάλληλες για την ανατροφή των παιδιών και φέτος τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι: Σουηδία, Δανία και Νορβηγία.

«Αυτές οι χώρες παρέχουν γενναιόδωρη γονική άδεια τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες, προσφέρουν δωρεάν προσχολική εκπαίδευση και έχουν καλά δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα», εξήγησε ο Ντέιντρε ΜακΦίλιπς, αναλυτής δεδομένων στην ετήσια έκθεση US News & World Report.

Οι υπόλοιπες χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα: Ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Αυστρία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως από τις 73 που συγκαταλέγονται στην έκθεση. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Ομάν, η Γουατεμάλα, η Μιανμάρ, ο Λίβανος και το Καζακστάν.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από την την Ασία, Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική.